KFD
Nyheder

Teorimesterskabet 2014 afgjort!

teorimesterskab pokal 2014
Pokalen og slaget, der følger med den store ære at blive teorimester

Mandag den 17. marts var der budt indenfor hos Business Danmark, og der var tale om serious business. KFD skulle nemlig finde teorimesteren for 2014, en ærefuld titel som altid er god at have i baghånden, især ved diskussion af teoretiske spidsfindigheder med kolleger. Den hårde strid på flest rigtige blev dog sat i baggrunden til at starte med. Dem der troppede op inden teorimesterskabet officielt gik i gang, kunne nyde godt af kage, kaffe, øl og sodavand i anledningen af KFD’s 70 års fødselsdag. Og mange gange tillykke med det.

Kagen var rigtig god, hvilket billedet også bevidner
Kagen var rigtig god, hvilket billedet også bevidner

Da klokken blev 19 blev de ca. 40 fremmødte dommere samlet, hvorefter der blev budt velkommen af formand Frank, hvorefter Jan Carlsen satte deltagerne ind i de simple regler. 35 spørgsmål, 40 minutter til at besvare dem og 3 svarmuligheder til hvert spørgsmål, hvor kun ét af disse svar er rigtigt. Spørgsmålene blev udleveret og så blev der stille. Første person afleverede kort efter halvdelen af tiden var gået, mens flere benyttede tiden til at kigge spørgsmål og svar igennem en ekstra gang.

Jan Carlsen Niels-Erik van Zeijst teorimesterskab
Jan Carlsen (th.) med assisterende dommer Niels-Erik van Zeijst (tv.)

Herefter blev lokalet langsomt tyndtbefolket, mens dem der havde afleveret, gik ind i et lokale ved siden af for at diskuttere, hvad man havde svaret. For en del blev tiden også brugt til at køle overophedede hjerneceller ned med en kold øl.

Tropperne blev samlet rimeligt hurtigt igen, da Jan Carlsen med Niels-Erik van Zeijst som assisterende dommer, rettede opgaverne som de blev afleveret. Og Jan kunne fortælle at der ingen omkamp blev i år, da fintællingen kunne afsløre at kun én dommer havde listet sig helt op på 32 rigtige. Men først, skulle svarene gennemgåes, hvilket gav anledning til sædvanlige kommentarer på nogle af svarene. Bjarne Nigaard, også på aftenen kaldet anonyme Bjarne grundet flere kommentarer på svararket, følte sig især forbigået på et spørgsmål om indkast, hvor Erik Eriksen også markerede sig ved at tage Bjarnes parti.

bjarne nigaard bart wilkowski vin teorimesterskab 2014 formand fran kanlund
Bart og Bjarne delte anden pladsen. Ingen har ønsket at kommentere på personen i den blå skjorte.

Her måtte Jan Carlsen så kort forklare at på denne aften, i dette lokale, var demokratiet afskaffet for et diktatur med kejser Carlsen øverst i hierarkiet. Kejser Carlsen kunne også afsløre at der var gengangere af spørgsmål fra 2004, men at svaret på nogle af disse havde ændret sig på de 10 år. Så derfor blev disse godkendt til genanvendelse.

Efter gennemgåede svar var spændingen på højdepunktet, da placering 1, 2 og 3 skulle udnævnes. På delt 3. plads, med 30 rigtige kom Bjørn Kure og Erik Eriksen.

Christian hansen mikkel bredsgaard rander teorimesterskab 2014 pokal
Christian Hansen overrækker pokalen til en jublende Mikkel Bredsgaard Randers

Om vi nogensinde oplever et teorimesterskab uden Eriksen i top 3 er svært at spå om. På 2. pladsen kom Bart Wilkowski og Bjarne Nigaard med 31 rigtige. Så selvom Bjarne altså gerne havde set sig oppe på 32, måtte han sande at kejser Carlsen havde talt og dermed var der kun én dommer på 32 rigtige. Og dermed måtte Christian Hansen træde frem, ikke fordi han havde vundet, men for at give pokalen, med tilhørende makedonsk slag, videre til Mikkel Bredsgaard Randers, KFD’s teorimester 2014. Han fik dermed revanche for nederlaget i omkampen om første pladsen i 2012, hvor han tabte til Rasmus Foged. Så en helt ny mester blev det til i 2014. Aftenen sluttede af med nogle klip fra Jan Carlsens computer med nogle enkelte kommentarer, og derefter sluttede en hyggelig aften af med en sidste snak med kollegerne.

Jan Carlsen turnerer rundt i landet med den samme test så deltagere, så man bedes holde spørgsmål og svar indenfor København indtil de bliver offentliggjort senere.

Mikkel Bredsgaard Randers pokal makedonsk slag teorimesterskab 2014
Teorimester Mikkel poserer med pokal og makedonsk slag

Næste arrangement afholdes 8. april på Hercegovina, hvor John Holm fortæller om retningslinjer, elektroniske holdkort og andre praktiske guldkorn for breddedommerne, og så dukker Kenn Hansen også op med input til kommunikation på sociale medier som dommer.

Hi, I’m Brian M. Pejter

Leave a Reply