KFD
Nyheder

DBU/KBU snyder KFDs dommere for honorar

KFD fik i går den 22. december 2010 kl. 14.55 en højest overraskende meddelelse fra KBU, fem minutter før KBU lukkede ned for julen.

På baggrund af de igangværende forhandlinger om en samarbejdsaftale mellem KFD og KBU, har DBU pålagt KBU, at de ikke må udbetale en del af dommernes honorar, som ellers er optjent i efteråret 2010.

KFD er dybt forundrede over denne besked, og vi finder det stærkt utilstedeligt, at DBU på denne måde forsøger at få ret i en drøftelse om hvad der kan stå i en samarbejdsaftale, ved uvarslet og uretmæssigt at tilbageholde de honorarer, som den enkelte dommer ærligt og redeligt har tjent, og som dommerne på baggrund af en separat landsdækkende aftale om dette honorar i øvrigt har ubestridt krav på, uanset hvad der står i en samarbejdsaftale mellem KFD og KBU.

Den del af honoraret som DBU har valgt at tilbageholde, er den såkaldte kampafgift, som udgør kr. 5,- pr. påsat seniorkamp, og 2,50 pr. påsat ungdomskamp. Det er det samme beløb, som dommerne fra næste år modtager i hånden selv i form af et højere direkte honorar pr. kamp, men som i 2010 (altså for sidste gang) betales som en samlet sum til KFD, som derved kan undlade at hæve kontingentet i dommerklubben, fordi bl.a. disse penge modtages.

DBU har, som beskrevet i KFD Status nr. 4, hele tiden ment, at den praktiserede samarbejdsmodel i København med høringsret til KFD i disciplinærsager hvor dommeren er involveret (fx ved trusler eller vold mod dommeren), er en dårlig idé. Men DBU har aldrig kunnet begrunde det yderligere eller påvise at en sådan ordning ikke er i overensstemmelser med de overordnede aftaler på landsplan. På trods af enighed om det gode i modellen mellem KFD og KBU, har DBU dikteret, at KBU skal genforhandle samarbejdsaftalen, der alene handler om det organisatoriske samarbejde mellem KFD og KBU. Og dermed intet som helst har at gøre med honorarer og betaling for de enkelte kampe.

Forhandlingerne er i gang, men DBU mener åbenbart at det vil virke motiverende for forhandlingerne, hvis man holder penge, der intet har at gøre med sagen, tilbage fra dommerne.

KFD har på den baggrund i går skriftligt meddelt KBU, at vi imødeser pengene inden for 10 dage, og at vi indtil pengene er modtaget ikke agter at drøfte en ny samarbejdsaftale yderligere. Det har den juridiske konsekvens, at den tidligere samarbejdsaftale blot er gældende, så der er altså ikke en situation, hvor vi står uden samarbejdsaftale.

Hvis vi ikke modtager pengene, må KFD overveje, hvordan situationen videre skal tackles, herunder om KFD fortsat kan anbefale vore dommere at dømme for en organisation, der ikke vil betale det aftalte honorar.

KFD har også informeret DFU om situationen, og DFU har meddelt, at man vil gå ind i sagen for at få DBU til at betale hvad rettelig tilkommer KFDs dommere.

Glædelig jul!

Bjarne

Københavns Fodbold-Dommerklub

Hi, I’m Redaktør

Leave a Reply