KFD

Kære KFD´er.

Turneringerne ligger stille udenfor, julen står for døren, men der fløjtes fortsat rundt omkring i hallerne i futsal. 

Ultimo januar 2014 afholdes KFD´s ordinære generalforsamling  –  tid og sted vil fremgå af indkaldelse her på sitet.

Det er i min optik altid vigtigt at give møde til en generalforsamling i en forening som man er medlem af fordi det er her der vælges hoveder til at varetage foreningens ledelse og retning    samt varetage alle medlemmers  interesser bedst muligt. Det er altid nemt bagefter at være uenig i beslutninger taget af de ”folkevalgte”  og det har  man da så sandelig har lov til at være, men derfra til at melde sig ud og løbe over i ”Surmulegade nr. 1” er i min optik langt.  Der er plads til uenighed og KFD rummer og favner bredt, da vi er en sammenbragt flok ud i det københavnske med vores forskelligheder og særheder, men derfra til at være så DFUuenig at man går imod fælleskabet er at gribe til yderligheder –  man må søge indflydelse ved at være aktiv og påvirke – det er sådan at foreningsdemokratiet virker – også i KFD.

Husk at forslag til vor generalforsamling er velkomment, men også for den sags skyld mere diskret indsendt til mig, hvis man mere føler for det.   Jeg støtter  generelt  forslag som er til fælles glæde og gavn for KFD´ere af dommerfaglig og- social karakter.  Det behøver ikke være store forkromede planer og det vil være glædeligt om du selv vil deltage i gennemførsel at dit forslag, men ikke et krav.

Husk at KFD´s generalforsamling skal vælge et KFD-medlem som skal begunstiges med en tur til Færøerne sammen med to KFD kollegaer.   Send dit forslag til KFDtilmelding@hotmail.com  af en breddedommer- og eller udviklerkollega, som efter din mening har gjort sig fortjent til en tur på vores alle sammens regning og til en fed Billede 11oplevelse. Jeg har selv ”et emne” som jeg vil indstille, men holder det for mig selv ind til videre.

I KFD er vi dags dato 316 medlemmer og det er et lille fald i medlemstallet  som følge af almindeligt ophør med dommergerningen, flytning til andre landsdele og så altså  nævnte ”surmuleeffekt”.  I alt er vi netto blevet 35 færre efter tilgang af nye dommere  – senest kom endnu et par til  – velkommen til Oliver Quistgaard (som var til vintertræning i Prismen) og allersenest Maytham Al-Aalwan !  Desuden får vi tilgang i januar fra Italien af Ettore Buo på 21 år som skal læse  på DTU ½ år frem til sommer 2014. Ettore taler flydende engelsk og dømmer i højeste lokalrække i Italien ”Promozione”. Vores internationale udviklere Jan C. og Peter M. har lovet at tage en kartotekudvikling med ham. Husk at render i på dommere som ikke er medlem af KFD så inviter dem med i fælleskabet.

Som bekendt er der røget en fredspibe mellem DFU og DBU og på den baggrund udfærdiget det såkaldte udmøntningsnotat, som giver retningslinjerne for dommerarbejdet her i kongeriget.   DFU´s formand Per Buttenschøn og Tore Østergaard har besøgt de sjællandsk dommerklubber og KFD  og visualiserede dette. En vigtig ting i dette er begrebet ”ligebehandling”. Dvs. at alle dommere uanset mærke behandles ens uanset ”mærke”  af lokalunionen og DBU. Dette gælder i alle forhold. Mødet med Dommerudvalget i København  i morgen kl. 16.30 på lokalunionens kontor er selvfølgelig også for KFD-medlemmer, hvis man ønsker at deltage.  Jeg er oplyst om at KFD´ere allerede har tilmeldt sig.

Som medlem af KFD og dermed DFU er man berettiget og forpligtiget til at bære vores  DFU-mærke, når vi udøver vores virke som DBU-dommer  (på venstre brystlomme  –  man kan også bære DBU-logoet samtidig, men så på højre). Det nye og i min optik flotte og opdaterede DFU logo udleveres på vore KFD´s medlemsmøder og på vores mandagstræning i Prismen.

Jeg vil venligst bede jer allerede nu notere vigtige datoer i 2014, som fremgår af fodbolddommer.dk, således  at du allerede nu har mulighed for at  prioritere KFD´s særlige medlemstilbud. Som nævnt selvfølgelig vores generalforsamling, men også vores faste samlingspunkter  blandt andet KFD´s teorimesterskab – det officielle mesterskab Københavns Mesterskab ud i fodboldloven  –  men også de øvrige kurser og arrangementer  – bemærk venligst at vi primo april 2014 er tilbage på Restaurant Hercegovina ved Tivoli,  hvor John Holm løber igennem  alt det praktiske for en breddedommer (spillereglement, retningsliner for breddedommere etc.)   og

Formanden!
Formanden!

superligadommer  Kenn Hansen har indlæg om dommergerningen og internet/sociale medier og man kan i den forbindelse nyde Hercegovinas lækre grillbuffet. Der er også særligt arrangement for KFD´s udviklere og vejledere med Peter Mikkelsen om at udvikle.  KFD´s eventkalender opdateres løbende vinteren over så hold dig opdateret om ændringer i tid og sted ligesom arrangementer er på tegnebrættet herunder Tysklandstur, mountainbike i skoven og forhindringsbane på Livgardens kaserne i Høvelte med efterfølgende fodbold. Vi prøver at nå det hele.

Hver mandag er der vintertræning  kl. 19 i Prismen. Sidste dag inden jul er mandag den 16. december og første gang efter nytår er mandag den 6.  januar, hvor julesulet kan løbes af.   Alle er velkomne til indendørsfodbold (vi spiller på små mål med massere af småspil) også selvom man ikke træner løbetest. Det er en oplagt mulighed for at møde sine dommerkollegaer under afslappede forhold fra superliga/division til bredde og nye

Pierluigi Collina - går ind for uddannelse
Pierluigi Collina – går ind for uddannelse

dommere  (Så afslappet som det nu er  at løbe ind i ”jyske glidende tacklinger” og københavnske holdefinter J) til gengæld er det også en oplagt mulighed for at afprøve sine færdigheder ud i at løbe test inden det bliver alvor (!), men det er kun en mulighed ikke en betingelse for at dukke op og få en dommersnak.

KFD har eksisteret siden 1944  hvorfor  KFD fejrer 70 års fødselsdag den 22. september 2014 og det skal selvfølgelig fejres på passende vis  – formentlig i forbindelse med vores årlige KFD-afslutningsfest.

Jeg vil gerne ønske jer alle en glædelig jul og et godt nytår. Pas på jer selv og hinanden.

Frank Kanlund,

Formand, KFD

Hi, I’m Tom Kristensen

Leave a Reply