KFD
Nyheder

Thor N. Callesen ny eliteudvikler

Thor Callesen, her som instruktør til et kursus, er ny eliteudvikler
Thor Callesen, her som instruktør til et kursus, er ny eliteudvikler

Thor N. Callesen er blevet ny elite udvikler, hvilket betyder at han nu kan udvikle i 1. og 2. division. Oprykningen blev sikret på Grundlovsdag, hvor han udviklede Benjamin Leander. Som fluer på væggen og censorer befandt sig dog også Kaj Østergaard, Peter Mikkelsen og Jørn West Larsen. “Jeg må indrømme at jeg var nervøs. Men jeg fik meget positiv feedback, og bestod. Nu glæder jeg mig rigtig meget til de kommende opgaver.”, fortæller Thor. Inden grundlovsdag havde Thor været med som føl på udviklinger med Erik Høegh, Tore Østergaard og Jan Carlsen.

Thor tog dommerkort allerede da han gik i gymnasiet, men brugte ikke dommerkortet de første mange år. “Jeg spillede divisionsfodbold i Aabenraa og Kastrup. Jeg ved ikke om man efterfølgende fortryder at man gjorde det, men jeg har altid kunne lide teambaserede udfordringer, og det var det også at spille divisionsbold.” Siden har Thor dømt omkring 2000 kampe – bl.a. dømt i DS i 16 år – og er efterfølgende blevet udvikler og diplominstruktør.

I 2009 valgte han at blive en del af KFD, hvor han tidligere til trods for Københavnsk bopæl, var forblevet som medlem på Sjælland. Skiftet fortryder han ikke. “Den største forskel har været de friere rammer. Man kan få lov til at bidrage så meget man har lyst og får tilbage af samme skuffe som man giver. Og så har jeg fået stor opbakning i KFD, hvilket jeg gerne vil takke for.” Og selvom Thor nu får udvikleropgaver i divisionerne vil han stadig gerne bidrage andre steder. Han regner stadig med at skulle være mentor i Talentgruppen som han har været det de sidste 3 år. Han skal stadig ud og dømme en gang imellem når Serie 1, hvor Thor er indrangeret, kalder, og så får han stadig løbende opgaver som instruktør, hvor han blandt andet allerede nu ved, at han skal instruere et nyt kuld bredde-udviklere senere på året. “Og så er der også familien og virksomheden”, siger Thor, som har egen konsulent virksomhed, hvor han primært rekrutterer og coacher ledere. “Ja, fritid og arbejde kan næsten smelte sammen hos mig, men jeg bruger mine erfaringer fra min profession i udviklergerningen, og jeg hiver da også erfaringer og værktøjer med den anden vej.”

Om fremtiden håber Thor på at kunne tage det sidste nationale skridt og blive udvikler i Superligaen. Men nu og her ligger fokus på divisionerne, hvor Thor kan se 3 forskelle fra at udvikle bredde og elite. “Der er højere intensitet på og udenfor banen. Det er bedre fodbold. Og så er det de mere proffesionelle rammer omkring kampen.”

Fra fodbolddommer.dk skal lyde et stort tillykke til Thor, samt held og lykke med de kommende opgaver.

Hi, I’m Brian M. Pejter

Leave a Reply