KFD
Nyheder

Det handler om fællesskabet

Tirsdag aften var der indbudt til ekstraordinær generalforsamling i KFD. Ca. 50 medlemmer var mødt op, da formanden Frank Kanlund præcis kl. 19.10 bød alle velkommen.

Som dirigent var indkaldt advokat Bent Hansen, der som det første fortalte, at han ikke havde forstand på fodbold, eller nogen tilknytning til fodbold eller fodbolddommere.

Fremmødte KFD'ere på stolerækkerne
Fremmødte KFD’ere på stolerækkerne

Efter at aftenens dirigent havde konstateret, at formalia var i orden, gik forsamlingen videre til aftenens egentlige emne, nemlig eksklusion af 3 medlemmer. Disse 3 medlemmer havde under konflikten dømt fodboldkampe for DBU/K, og havde dermed sat sig selv ud over fællesskabet, som Frank Kanlund sagde i sin indledning.

Efter at formanden havde holdt sit indlæg gik forsamlingen videre med debatten, og glædeligt var det at tonen var saglig hele vejen igennem. Et enkelt af de 3 medlemmer, der var indstillet til eksklusion, var mødt op, og han skal roses for at turde tage debatten selvom oddsene var imod ham. Debatten gik henover medlemmernes debatniveau på Facebook og efter ca. 90 minutter var forsamlingen klar til at stemme for eller i mod bestyrelsens forslag, om eksklusion af de 3 medlemmer.

Vedtægterne kræver skriftlig afstemning, samt 2/3 dele af stemmerne for eksklusion for at den gennemføres. Afstemningen endte således, at 38 medlemmer stemte for, 6 stemte nej og 4 medlemmer havde afleveret en blank stemme. Eksklusionen var derfor vedtaget og det nu fhv. medlem forlod salen med et ønske til alle medlemmer om en god sæson. Det skal nævnes, at de ekskluderede medlemmer kan søge om at blive medlem af KFD igen til næste generalforsamling.

Derefter gik forsamlingen over til eventuelt og det var spændende sager, der her blev berørt.

En noget overrasket generalforsamling kunne konstatere, at Lars Gerner og Rasmus Foged ikke længere var at finde i DBU/K´s dommerudvalg. Lars og Rasmus kommer dermed ikke i første omgang til at fortsætte med deres glimrende indrangeringsarbejde. Til dette kommenterede bestyrelsen, at det er et stort tab.

Debatten fortsatte også omkring arbejdet efter konflikten, hvor der ikke er nogen tvivl om, at der stadig er et stort arbejde med at få alle parter til at finde ud af, hvordan 21-punkts planen skal tolkes. Det kom frem i debatten at DFU og DBU ikke er helt enige om, hvordan ordene skal bruges i praksis.

Kl. 21.30 takkede dirigenten for ”god ro og orden” og alle skyndte sig hjem for at se CL semifinaler.

Skrevet af: Tom K.

Hi, I’m Brian M. Pejter

Leave a Reply