KFD
Nyheder

Ny vinder af teorimesterskab

Pokalen med alle de tidligere vindere indgraveret
Pokalen med alle de tidligere vindere indgraveret

KFD’s dommere mødte igen talstærkt op til årets teorimesterskab. Mange dukkede op til buffet for en flad 50’er, mens andre troppede direkte op til selve mesterskabet klokken 19.00. RefCom var også dukket op med t-shirts til dem, som sidste år havde bestilt en adidas startpakke, og herudover kunne man også se på kollektionen og andre medbragte ting som kan købe hos dem. Mogens var også troppet op med mulighed for at købe mærker og andre dommerartikler.

Da klokken ramte lidt over 19.00 blev alle dommere udstyret med en kuglepen eller blyant. Jan Carlsen kunne så fortælle at der, som alle andre år, var 35 spørgsmål og 40 minutter til at besvare dem. Alle spørgsmål med 3 svarmuligheder, og kun en af disse svar var det rigtige. Herefter blev papirene vendt og så blev der skræmmende stille. Ja det var svært at forestille sig, at for bare få minutter siden var snakken gået højt i lokalet om konflikt, forberedelser, PSG mod Barcelona og meget andet. Stilheden blev kun brudt når man hørte en sukke over sværhedsgraden.

Fuld koncentration blandt de fremmødte under besvarelserne af spørgsmålene
Fuld koncentration blandt de fremmødte under besvarelserne af spørgsmålene

40 minutter gik, og alle fik afleveret rettidigt. Formand Kanlund markerede sig ved at aflevere efter bare 20 minutter, og var dermed den første til at give besvarelserne til Jan Carlsen. Kanlund måtte hertil også senere konstatere at han ikke var blandt dem der kom på podiet.

Uden at dommerne fik deres egne besvarelser tilbage gennemgik Jan alle spørgsmål og svar. Han informerede til start om at i de næste minutter var demokratiet afskaffet, og skulle der komme tvivl om rigtigheden af et svar, bestod den besluttende juri af én person – som Jan i øvrigt har kendt ganske glimrende gennem mange år.

Frederik Nørup lader til at tænke: Det var pokkers!
Frederik Nørup lader til at tænke: Det var pokkers!

Undervejs i gennemgangen af svarene til spørgsmålene kom der små udbrud fra de fremmødte dommere, alt efter om de havde rigtigt eller forkert. Og herefter var det tid til at se, hvem der havde sat sig på de øverste pladser.

På 3. pladsen med 28 rigtige kom den tidligere mangeårige mester Henrik Sønderby og talentprogrammets Bjørn Kure.

På 2. pladsen markerede bestyrelsen sig. Her var det hverken hurtige Kanlund, Niels Thomasen eller Ruben (der ærgrede sig over at være lige uden for podiepladserne), men næstformand Torben Jensen, som kunne løbe med sølv, i form af god rødvin. Torben havde fået flotte 29 rigtige.

Spændingen nåede nu højdepunktet, og Rasmus Foged blev kaldt til podiet – dog kun for at give pokalen videre, da han ikke kunne følge op på hans præstation fra sidste år. I stedet kunne en helt ny vinder præsenteres.

På 1. pladsen blev det Christian Hansen, der også er med i Talentprogrammet. Christian var den eneste med 30 rigtige, og hermed må sværhedsgraden for årets teorimesterskab også være godkendt da ingen klarede sig uden at have flere fejl.

Vinder 2013, Christian Hansen, med pokal og ej at forglemme det traditionsomspundne makedonske slag
Vinder 2013, Christian Hansen, med pokal og ej at forglemme det traditionsomspundne makedonske slag

Alle kunne få deres besvarelser med hjem, så man havde noget at ærgre sig over når man kiggede sine fejltrin efter, men lige så vigtigt har alle nok lært nogle nye spidsfindigheder i lovbogen, eller har fået ny lyst til at slå op i den for at undersøge paragrafferne.

Efter endt teorimesterskab kom Malaga – Dortmund på storskærm, og mange brugte muligheden til at få snakket noget mere og nyde en velskænket fadøl. De sidste gik da dommeren fløjtede Champions League opgøret af.

En særlig tak til Jan Carlsen og aktivitetsudvalget for endnu et velfuldført teorimesterskab. Vi ses næste år!

Hi, I’m Brian M. Pejter

Leave a Reply