KFD
Nyheder

Oplevelser fra Dana Cup

Som tidligere skrevet på fodbolddommer.dk, så har flere KFD’ere gennem tiderne haft mange og gode oplevelser ved Dana Cup.

En af dem er Johan Bay, der sidste år lavede denne rapport fra stævnet:

Dana2Dana cup 2012

Sebastian Bay, Rolf Ingdahl og undertegnede (Johan Bay) drog lørdag d. 21/7 mod Hjørring og den internationale fodboldturnering Dana Cup. Vi deltog alle tre sidste år, og Rolf deltog som den eneste af os tre året før. Jeg var på intet tidspunkt i tvivl om, at uge 30 af min sommerferie ville blive brugt i Hjørring. Sidste år var jeg blevet så positivt overrasket, som man overhovedet kan blive.

 

Sebastian, Johan og René
Sebastian, Johan og Rolf

Vi ankom rimelig tidligt, da turneringen først starter om tirsdagen. Det gjorde intet, da jeg året forinden havde fået rigtig mange gode venner, jeg havde undværet et helt år, og dem fik jeg nu god lejlighed til at hilse på og snakke med. Første aften skulle vi selv sørge for mad, så den bestod af pølser og brød på engangsgrill. Hvilken hygge! Alle måltider fra mandag frokost til lørdag frokost er dækket af Dana Cup, og madteltet har hele tiden åbent!

Om søndagen ankom Sebastian Aagerup, Birger Busk, Marc Nielsen og Carsten Poulsen til Dana cup. Marc og Carsten havde spenderet den forrige uge til Gotiacup, som skulle være ca. dobbelt så stort som Dana Cup. Vi var nogle stykker, som tog ind og så Aab-Brøndby, hvor vi inden kampen spiste god lasagnebuffet, og vi var også nede og hilse på kampens dommmerkvartet, som bestod af Claus Bo ved roret assisteret af Jacob Bille og Jens Jørgen Jensen og Lars Halsskov med tavlen.

Om mandagen skulle den store indmarch finde sted. Kort forinden blev der taget billeder af alle dommerne samlet; vi var vel omkring 230 dommere til stævnet. Indmarchen gik igennem Hjørrings gader, hvor der var rigtig mange tilskuere. Men også super mange fodboldspillere. Dommerne førte an i indmarchen, og efterfølgende kom landene. På Hjørring Stadion var der endnu flere mennesker. Kanon stemning, man kunne mærke, at det var hele Hjørring by, som støttede op om dette kæmpe arrangement!!

Dana3Tirsdag begyndte kampene, og jeg lagde ud med at dømme Kuala Lumpur Youth Soccer – Olfen (Tyskland). Senere hen ad eftermiddagen ringede DR til mig, de ville gerne interviewe mig omkring det at være ny ung dommer. Det skulle bruges til et indslag i 21 TV-avisen samme aften til en historie om flere og flere fodbolddommere. Det er virkelig fedt til Dana Cup, at der er så mange mennesker og endda fra helt forskellige kulturer. Der er lige omkring 20.000 spillere og ledere fra lande som Kenya, Guatamala til Malasya og Findland. Det er en helt fantastisk stemning, der er omkring Dana Cup. At alle er så glade og smilende gør bare turneringen noget sjovere 🙂

Onsdag, torsdag og fredag bød på endnu flere kampe. Jeg endte med at have 13 kampe på de fire dage med ni forskellige nationer repræsenteret.

Dana1Igen i år var jeg overrasket over Dana Cup. Dana Cup er ikke kun en fodboldturnering for mig, det er et sted, hvor du også finder venner for livet. Jeg har mødt Robert, som fyldte 22 år under turneringen, som dømmer i Holland i en ret højtrangeret række, og på trods af alder og niveau-forskel så blev vi rigtig gode venner. En ven for livet! Ikke nok med det, så skabte jeg også kontakt til dommere fra Sverige, Norge, Finland, England, Tyskland og mange flere. Jeg har mødt spillere til stævnet, som jeg snakkede med i ugens løb. Dana Cup er en turnering, hvor du møder nye mennesker og deler oplevelser. En turnering, som er så meget andet end fodbold – gode venner, smil og glæde!

Jeg kan kun anbefale alle at deltage, jeg vil nærmest mene, at I går glip af noget kæmpestort, hvis I holder jer væk :). Dana Cup er en oplevelse uden lige, for mig kan det ikke beskrives med ord!

Johan Bay

 

Hi, I’m Redaktør

Leave a Reply