KFD
Nyheder

Til stregen – og måske over

Illustration: Mik Schack

Der er vel ikke den dommer, der ikke har prøvet at få en lettere hård medfart fra en spiller. Hertil kommer mange spillere ikke længere end standard bemærkningerne. “Er du blind, dommer?”, “Du er jo helt væk, dommer!” og mange andre i lignende dur. Fælles for alle der kommer med spydige kommentarer er, at bliver der decideret gået over stregen skal dommeren gribe til kort. Og bogen Sorte Svin, har også valgt at samle en stribe historier, hvor det langt fra er en standard bemærkning dommeren har fået, men bestemt heller ikke en pæn en af slagsen. Denne bemærkning tilbage fra 60’erne har dog en kant af humor, men om det var nok til at undgå det gule kort – det ved jeg ikke.

 

Go’ kamp, dommer – en skam du ikke så den!

 

Hellbrandts helflugter

Først i 60’erne har KB en sand jernmand i stopperen Henning Hellbrandt. Men ikke kun tacklingerne bærer præg af tungmetaller. Der er kviksølv i Hellbrandts mundvige, hvilket i øvrigt ofte indbringer ham advarsler. Således også i en kamp mellem Vejle og KB i Vejle.

Kampens dommer fløjter i ét væk – bare spillerne rører hinanden. Til sidst bliver det for meget for Hellbrandt. Jernmanden forgylder søndagen med følgende helflugter:

– Det er i orden, du har kighoste, dommer. Men vil du ikke godt tage fløjten ud af munden, når du bjæffer?

 

Jensen Felde, B., Brinch, J. J. (1991). Sorte Svin – kvikke replikker og lys humor omkring fodbold-dommere. P. Haase & Søns Forlag.

Dette var dagens historie fra Sorte Svin. Vi takker endnu en gang forfatterne Brian Jensen Felde og Jens Jørgen Brinch, samt Haase & Søns Forlag for tilladelse til at bringe historierne.

Hi, I’m Redaktør

Leave a Reply