KFD
Nyheder

Verbale dueller

Illustration: Mik Schack

Alle dommere kender typen. Spilleren, der har viet den næste halvanden time til at kommentere og spørge ind til alt, hvad du som dommer foretager dig i kampen. I bogen Sorte Svin, skrevet af Brian Jensen Felde og Jens Jørgen Brinch, er der især en spiller, der både leverer og modtager skarpe replikker, nemlig AGF legenden John Stampe. Og hvad gør man så som dommer når man står overfor en som John? Til dette er spørgsmål er der ligeså mange rigtige svar, som forkerte. Men her er en historie om, hvordan en dommer fik det sidste ord i en kamp med hr. Stampe.

 

Som man råber, får man svar

 

Alarmen afblæst

Det er en 1. divisionskamp i midten af 80’erne. På Lyngby stadion spiller Lyngby mod AGF. AGF’s John Stampe er sur, og han skælder ud på dommer Erik Norby Madsen. Mod slutningen af kampen bliver det for meget for den gode dommer. Stampe bjæffer efter et Lyngby-angreb.

– Men han skal ikke lette ben op ad mig, tænker Nordby Madsen, der resolut svarer igen:

– Nu er det slut, John. Nu kommer du altså ud!

Bleg og alt andet end fattet farer Stampe sammen:

– Hva’ siger du? Jamen…

– Ja, nu kommer du ud. Jeg gider simpelthen ikke høre mere på dig, siger Norby Madsen. Hvorefter han samler bolden op… og fløjter kampen af.

 

Jensen Felde, B., Brinch, J. J. (1991). Sorte Svin – kvikke replikker og lys humor omkring fodbold-dommere. P. Haase & Søns Forlag.

Dette var dagens historie fra Sorte Svin. Dagens historie er at finde på bogens side 30 og 31. Vi takker endnu en gang forfatterne Brian Jensen Felde og Jens Jørgen Brinch, samt Haase & Søns Forlag for tilladelse til at bringe historierne.

Hi, I’m Redaktør

Leave a Reply