KFD
Nyheder

Sorte Svin: Ove Hust

Illustration: Mik Schack

Som det fremgik i forordet sidste onsdag, så fortæller forfatterne, Brian Jensen Felde og Jens Jørgen Brinch, at fodbolddommere sjældent er fejlfrie. Dette kan selvfølgelig gøre at man bliver mindre populær og dette var noget som især gik ud over Ove Hust. Op igennem 80’erne måtte han således lægge øre til, at hans navn blev synonym for en dårlig dommerindsats. At Ove Hust fik det knap så ærefulde ry, skyldtes en kamp i Århus, hvor den lokale presse og tilskuerne mente, at der blev dømt så markant imod dem, at de efterfølgende “advarede” flere dage i forvejen før Ove Hust igen gæstede Århus med kort og fløjte. Således måtte Ove Hust lægge øre til meget – både på og udenfor kridtstregerne.

 

Ove Hust…

Ove Hust…

Ove Hust…


Ove Hest

Ethvert fodboldbarn ved, at Ove Hust i bogstaveligste forstand må lægge navn til en del. Mindre kendt er det derimod, at han også har måttet lægge navn til en travhest på Århus Travbane. Ove Hust er i den situation mand for at vise, at en dommer også udenfor banen kan bruge humoren som altødelæggende angrebsmiddel.

Forhistorien er den, at en gruppe århusianere køber en travhest. Den døbes Ove Hust, fordi den i starten – med ejerens egne ord – “hverken kan høre, se eller løbe”. En enkelt af ejerne mener dog, at “døbs-sagen” er lige skrap nok og foreslår, at man i stedet kalder krikken “Ove Hest”. Men det bliver ved Hust. Og historien kommer den ægte Hust for øre.

Næste søndag skal Ålborg-dommeren dømme i Århus, og så slår han et slag omkring travbanen. I staldene finder han “Ove Hust”.

– Hvor er ejerne? spørger Hust. – Jeg vil gerne tale med ejerne af “Ove Hust”, for det hedder jeg også.

Stor forfjamskelse, og i skarpt trav finder man frem til en af ejermændene. Den pinligt berørte ejermand bliver bedt om at følge med Ove Hust ud til dennes bil. Og her overrækker han to kasser gulerødder til sin firbenede navnebror.

Og så er det pludselig sæson for åben mund og polypper på Århus travbane.

– Nu kan de så råbe “kom nu, Ove Hust” på travbanen, mens de skriger “ud med Ove Hust” på Århus stadion, der ligger lige nedenfor. Den må da blive forvirret, den stakkels hest, lyder det humant fra Hust.

Og dermed kan man vel sige, at den nordjyske frugt- og grønt-grossist fik sin private derby-sejr over en gruppe vrinskende århusianere, der gik og troede, de var hestehoved foran.

 

Jensen Felde, B., Brinch, J. J. (1991). Sorte Svin – kvikke replikker og lys humor omkring fodbold-dommere. P. Haase & Søns Forlag.

Dette var dagens historie fra Sorte Svin. Dagens historie er at finde på bogens side 10 og 11, og vi takker endnu en gang forfatterne Brian Jensen Felde og Jens Jørgen Brinch, samt Haase & Søns Forlag for tilladelse til at bringe historierne.

Hi, I’m Redaktør

Leave a Reply