KFD
Nyheder

Efterårets indrangering kommer snart

Lars Gerner fra dommerudvalget

I sidste uge var det DBU, der offentliggjorde indrangeringen af elitedommerne i divisionerne.

I næste uge kommer så turen til den lokale indrangering for KFD og DBU K.

fodbolddommer.dk har talt med dommerudvalgsmedlem Lars Gerner om hvad der er i vente, når dommerudvalget på tirsdag den 10. juli mødes for at få kabalen til at gå op.

“På sidste møde i dommerudvalget i december 2011 blev det vedtaget, at der pr. 1. august 2012 skulle oprettes en ny indrangeret række for dommerne, nemlig serie 5”, fortæller Lars Gerner. “Simpelt hen fordi, at serie 5 er en førsteholdsrække – som i lighed med de andre serier skal have deres ”egne” dommere, ligesom det også foregår i andre lokalunioner. Og den vigtigste grund – det vil give ca. 15 flere (nye) dommere muligheden for allerede nu, at blive indrangeret”.

Lars Gerner forklarer videre om tanken:

“Mange har mumlet lidt i krogene og henvendt sig pr. mail – at man ikke kan forstå, at man kan ”rykke op” i serie 5 – når man allerede nu løber og dømmer serie 3 og 4 kampe. Til dette er der kun at sige – at de kampe i serie 3 og 4 som ”man” normalt løber og dømmer – det er ikke førsteholdsrækker, men det er serie 5 kampene derimod. Sidst men ikke mindst er der jo også den vigtige ting, at man som indrangeret dommer er blevet ”opdaget”, og er man først det, er der jo eksempler på, at det kan gå rigtigt hurtigt op gennem systemet, såfremt alt det andet også er i orden.”

Lars Gerner understreger, at der er en del faktorer i spil, når en dommers indrangering bestemmes. Også ud over det at dømme på banen.

“Der er ‘alt det andet’ – som også betyder en del i forbindelse med indrangeringen. Faktorer som vi i dommerudvalget bl.a. ser på, når vi skal lave de halvårlige indrangeringer”, oplyser Gerner. “Først og fremmest er der naturligvis det dommermæssige potentiale – også om der aldersmæssigt er potentiale for yderligere avancement spiller ind her. Dommerens udviklinger (og hvordan dommeren løbende udvikler sig) er naturligvis meget vigtigt og her betyder karakteren kun en lille del . Men det er ikke nok, at være en god fodbolddommer”, slår Lars Gerner fast.

“Der er mange andre parametre. Stort antal kampe ( minimum 30 kampe pr. sæson) og lav afbudsfrekvens betyder meget. At har man styr på det administrative – indberetninger og ikke mindst ”fair matchday” er også vigtigt. Sidst men ikke mindst lægges der også vægt på engagement og synlighed i dommerklubben”.

Gerner henviser til, at man på fodbolddommer.dk kan finde yderligere oplysninger om alt dette, bl.a. en vejledning om dommerudvikling i København. Læs det her.

Denne sommers indrangeringsmøde finder som nævnt sted tirsdag d. 10. juli, og i løbet af eftermiddagen skulle den nye indrangering gerne kunne ses på hjemmesiderne (KFD’s og DBU K’s).

“Uden at røbe noget konkret, kan jeg godt meddele, at der vil ske en del ”forskydninger” – begge veje – i denne sommers indrangering,” afslører Gerner. “Men husk – er man ikke blandt oprykkerne – så skal næste sæson bruges til at vise, at dommerudvalget tog fejl. Er man blandt nedrykkerne, eller ikke mere er indrangeret dommer, skulle man allerede nu have fået tilsendt en mail/ have været i telefonisk kontakt med undertegnede”, slutter Lars Gerner.

Indrangeringen offentliggøres her på hjemmesiden næste tirsdag eftermiddag.

Hi, I’m Redaktør

Leave a Reply