KFD

Weekenden bød på de første divisionskampe, hvor det nye tøjmærke i elitekampene, Diadora, for alvor kom på prøve.

Kemal (tv.) og Mikkel (th.) flankerer dommer Allan Staal i Diadora

Det gjaldt også søndag i Sundby Idrætspark, hvor dommer Allan Staal i 2. divisionskampen mellem Fremad Amager og Herlev måtte udlåne Diadora-tøj til de to KFD’ere på linjerne, Mikkel Bredsgaard Randers og Kemal Babalija. I det hele taget vil den kommende tid nok byde på lidt udfordringer med at kunne se ens ud i tøjet, men for de, der skal deltage i elitekampene, er Diadora ved at sende de bestilte tøjsæt.

Som flere har bemærket, så sidder DFU’s logo på det nye tøj et noget anderledes sted end vi er vant til at se det.

Det har bl.a. medført spørgsmål om lovligheden af denne placering til DFU, fordi DFUs vedtægter, pkt. 1.8, har følgende ordlyd:

“… Det påhviler samtlige fodbolddommere, der direkte eller indirekte er medlemmer af landsdelsorganisationerne, at bære DFU´s logo på dommerdragten over venstre bryst under afvikling af fodboldkampe. …”

DFUs formand Per Buttenschøn har på DFU’s vegne besvaret henvendelsen.

“Således som jeg læser punkt 1.8 i DFU´s vedtægter, så indeholder bestemmelsen en forpligtelse til at fodbolddommere skal bære DFU’s mærke (medmindre de er FIFA-dommere)”, skriver Per Buttenschøn bl.a. i sit svar. “Herefter er der spørgsmålet om placeringen af mærket. Her betragter jeg nu nærmest bestemmelsens ordlyd om venstre lomme som en ordensforskrift. Altså at mærket ikke skal bæres på ryggen eller på ærmet. Men på brystet! Og hvis det lader sig gøre så på venstre brystlomme.”

I svaret hedder det videre: “I tilfældet med den nye dragt fra Diadora, som elitedommerne anvender, kan mærket af praktiske grunde ikke sidde på venstre brystlomme. Det kan heller ikke – af samme årsager – sidde på højre brystlomme. Derfor må mærket sidde midt på brystet. Dét har jeg ingen indvendinger imod. Så længe elitedommerne bærer DFU’s mærke på brystet.”

Hi, I’m Redaktør

Leave a Reply