KFD

Den forsvarende KFD-teorimester Henrik Sønderby blev stødt fra tronen ved årets mesterskaber i går i Frederiksberg Hallerne, efter et tæt og spændende opløb, hvor de øverste placeringer måtte afgøres i ‘omkampe’.

Klar til kamp om vandrepokalen

Som vanligt havde spilmester Carlsen fundet 35 djævelske spørgsmål til den spændte forsamling på 45 KFD’ere.

Dyb koncentration nødvendig

Kampen om pokalen blev mere langstrakt og tæt end set i mange år.

Hele fire deltagere havde opnået tredjeflest korrekte svar, nemlig 28. Men foran dem lå yderligere fire deltagere, to med 29 korrekte svar og to finalister med 30 korrekte svar.

Det blev en langstrakt affære at finde en vinder - her illustreret ved Jan Carlsens pc'er

Jan Carlsen bød de fire første op til ‘omkamp’ om femtepladsen. Det var Danny Vain, Torben Jensen, den evigtunge Lars Gerner, og så aftenens overraskelse for mange, nemlig forsvarende mester Henrik Sønderby.

Efter seks (6!!) runders omkamp lykkedes det Sønderby at sikre sig femtepladsen.

Delt tredjeplads til Egon og Erik

På en delt tredjeplads med 29 korrekte svar kom Egon Edeltorp, og forhenværende mester Erik Eriksen. På grund af den fremskredne tid blev der ikke mulighed for omkamp mellem disse to, så bronzen blev delt.

Finalen i årets teorimsterskab lå herefter klar, og uanset vinderen ville KFD få en ny teorimester, der ikke tidligere har hævet pokalen.

Mikkel B. Randers og Rasmus Foged havde som de to dygtigste kombattanter på aftenen opnået 30 korrekte svar.

Finale!

En tæt finale blev først afgjort i tredje ‘omkamp’, hvor dommerudvalgsmedlemmet trak det længste strå foran talentdommeren.

Rasmus foged er derfor ny teorimester i KFD! fodbolddommer.dk ønsker stort tillykke!

Efter finalen bad vi vinderen om en kort kommentar;

“Jeg er selvfølgelig glad for sejren”, smilte Rasmus Foged. “Men jeg må afsløre, at jeg er lidt ærgerlig over måden den kom i hus på. Faktisk svarede jeg rigtig på det sidste omkampsspørgsmål ved et tilfælde…”

Det afgørende spørgsmål i finalen lød: “På hvor mange måder kan en spiller på en igangsættelse ikke score direkte i modstandernes mål?”

“Jeg svarede to”, forklarer Rasmus Foged. To er det korrekte svar, idet man ikke kan score direkte i modstandernes mål på hhv. indkast og indirekte frispark.

“Men faktisk var den ene af de igangsættelser jeg tænkte på forkert…”

Sejren kom dog hjem alligevel, da Mikkel valgte at svare en.

Rasmus får nu vandrepokalen at pudse på det næste år, samt det traditionsomspundne makedonske slag til kaminhylden.

Den nye mester - iført pokal og makedonsk sejrsslag

Da Jan Carlsen i næste uge skal afvikle teorimesterskab andetsteds med de samme spørgsmål som i aftes, kan vi endnu ikke offentliggøre spørgsmål og svar fra teorimesterskabet. Men disse følger i næste uge, når andre har haft fornøjelsen af Carlsens diabolske tanker.

Hi, I’m Redaktør

Leave a Reply