KFD
Nyheder

KFD’s Brian Pejter til England på talentkursus!

Brian Pejter - på vej til England

For andet år i træk har KFD fået udtaget en deltager til DBU’s talentdommerforløb, der inkluderer et ophold i England.

Det er KS-dommer Brian Pejter, der af DBU’s talentdommergruppe er blevet udpeget til det såkaldte Talentdommer 2 kursus i forbindelse med en udveksling med talentdommere fra England i hhv. marts og april. Sidste år var det Yasin Seker der fik æren af at blive udtaget til samme forløb.

Formålet med kurset er beskrevet som bl.a. at “… modne og uddanne unge talentfulde dommere til kampe på højere niveau, motivere unge dommere til at gøre en særlig indsats, fastholde unge talentfulde dommere, og at give talentfulde dommere en særlig læring, træning og udviklingsmulighed. …”

Brian skal dømme en kamp i en engelsk turneringskamp på passende niveau. Her er der engelske linjedommere

Kampen har engelsk topclass-observer (eliteudvikler), der efter kampen i åbent plenum gennemfører udviklingen på engelsk – med fokus på bl.a.

– Kommunikation, ledelse og kropssprog

– Korrekte afgørelser og beslutninger

– Løbemønstre og placering

– Samarbejdet mellem dommer / ld

– Kulturelle forskelle / sprog

Det engelske forbund (FA) afvikler opholdet som et samlet kursus og vil derfor inddrage andre opgaver, øvelser og træning indenfor ledelse, personlig udvikling og andre dommerfaglige emner.

“… Rammerne for udvekslingsturen er dels et kursus på højt fagligt niveau med kun de danske dommere, de engelske linjedommere og engelske instruktører, dels fodboldkampe i den engelske turnering. Det forventes derfor, at de udpegede talentdommere kan håndtere engelsk i tale, kan og vil deltage aktivt i alle turens punkter – og i øvrigt kan begå sig i den samlede kursusramme. …” hedder det fra DBU i beskrivelsen af forløbet.

Der venter altså Brian nogle fantastiske oplevelser og udfordringer hen over foråret. Dem er vi i KFD helt sikre på, at han vil tackle på flotteste vis!

Hi, I’m Redaktør

Leave a Reply