KFD
Nyheder

Dramatisk topopgør på klippeøen

Kim Verbrugh Larsen i aktion på Færøerne.

For hæælve, din danske dommer, kom nu med det gule kort…..Topkampen Klaksvig-Undrid FF i den færøske 2. division, der havde en KFD-trio til at styre løjerne, blev en begivenhedsrig affære.

Syv mål, seks advarsler, et straffespark og en annulleret scoring for offside. Det var bestemt ikke ”a walk in the park” for dommer Kim Verbrugh Larsen og Preben Jacobsen og Edin Busuladzic på linjerne, da KFD-trioen 17. august dømte Klaksvig og Undrid FF.

Kampen, der sluttede 4-3 til Klaksvig fra en af de nordligste øer, var et topopgør i den færøske 2. division mellem nummer et, de blåklædte Klaksvigspillere og nummer fire, Undrid FF fra Torshavn i orange overtræksveste. Undrid FF ankom til kampen med sorte udebanetrøjer, samme farve som dommertrioen.

Før kampen havde Undrid FF kun en teoretisk chance for at rykke op i 1. division, men den mulighed forfulgte holdet med en heroisk indsats.

–  Jeg frygtede før kampen, at Undrid ville lægge sig fladt ned, og at hjemmeholdet ville vinde 5-0, men sådan blev det heldigvis ikke, sagde Kim Verbrugh Larsen efter kampen.

Videoer: Linjedommerne Preben Jacobsen og Edin Busuladzic i aktion

Mange dommere på banen

Gigantiske, grønne klippevægge bag målene og en temperatur under 10 grader, vidnede om, at der ikke var tale om en ordinær kamp for den københavnske dommertrio.

På selve kunststofbanen gik spillerne til stålet. Tre gange måtte Kim Larsen hive det gule kort op af brystlommen i første halvleg. Alle for benspænd. Verbalt holdt færingerne sig heller ikke tilbage. ”For hæælve, din danske dommer, kom nu med det gule kort,” lød det til Kim Larsen.

– Der er rigtig mange dygtige dommere på banen, konstaterede Kim Larsen med et smil i pausen.

Fut i fejemøget

Klaksvig bragte sig foran kort inde i kampen, men Edin Busuladzic strittede med flaget. Offside. I stedet blev det udeholdet, som på et klokkeklart straffespark (benspænd) bragte sig foran efter 20 minutters spil.

Kort inde i anden halvleg udlignede Klaksvig på et flot hovedstødsmål. Det lignede afgørelsen, da Undrid FF bragte sig foran både 2-1 og 3-1 efter henholdsvis 68 og 80 minutters spil. Klaksvig gav dog ikke op, og reducerede til 2-3 i det 81. minut. To minutter senere faldt udligningen, og søreme om ikke hjemmeholdets spillere scorede sejrsmålet til 4-3 i det 90. minut.

Dyt, dyt, båt

At Klaksvig formåede at vende kampen skyldes ikke mindst et entusiastisk hjemmepublikum på siddetribunen og i biler tæt bag det ene mål.

Klaksvig Stadion ligger i en dal, hvilket gør, at man fra parkeringspladen har et fortrinligt overblik over banen. Der blev dyttet og båttet hver gang hjemmeholdet sendte bolden i netmaskerne. Ganske festligt.

Cirka 70 tilskuere så tre KFDere dømme på Færøerne. Foto: J.C. Borre Larsen

Eks-FIFA-dommer gav udvikling

Efter kampen fik dommertrioen en uofficiel udvikling af tidligere FIFA-dommer Lassin Isaksen, der som ansat i Fótbóltssamband Føroya holder styr på øens dommere.

Tidligere topdommer Lassin Isaksen havde sin første kamp som udvikler på Camp Nou i Barcelona. Her gennemgår han kampen med KFD-trioen. Foto: J.C. Borre Larsen

Lassin Isaksen var tilfreds med præstationerne, og der var bred enighed om, at kvartetten havde set den samme kamp. Bortset fra en enkelt episode omkring et snørebånd. En Klaksvig-spiller med et løst snørebånd og en advarsel i bagagen brokkede sig til Kim Larsen efter en scoring til Undrid FF.

Spilleren mente ikke, at scoringen skulle være tilladt på grund af snørebåndet. Kim Larsen valgte derefter at sende spilleren ud af banen for at bringe sit udstyr i orden. Udvikler mente, at det var for drastisk, men Kim Larsen stod fast.

Om Klaksvig rykker op i 1. division afhænger af klubbens førstehold, der kæmper for livet i Vodafone-ligaen, den bedste række på Færøerne.