KFD
Nyheder

KFD-trio er landet på Færøerne – læs dagbog

Kim Verbrugh Larsen, Preben Jacobsen og Edin Busuladzic er på udvekslingstur til Færøerne. Her følger et uddrag fra den første del af turen, der tog sin begyndelse i morges i Københavns Lufthavn.

Klokken 06.45-08.35
Preben kan ikke finde de to andre i Terminal 2. Den er lidt i syv. Kim og Edin sidder allerede i en lounge og spiser morgenmad. Preben må derfor drikke en kop kaffe i sit eget selskab.

Mobiltelefoner gør dog, at trioen dog hinanden. I en mail havde Preben ellers skrevet, at han ville være i lufthavnen klokken 06.30.

– Det koster øl, siger Kim.

09.00-11.00
Fuglen hænger i luften. En blonderet stewardesse i 50erne uddeler tørre sandwich-boller. Edin falder i søvn. Kims øjnene er også lukkede. Med store hørebøffer hænger hans hoved skråt nedad. Preben derimod sidder dybt begravet i Berlingske.

Klokken 11.00-11.30
Klipper med grønt græs dukker pludselig op af det sorte atlanterhav. Landingshjulene rammer asfalten, og kaptajnen byder velkommen til Vagar. 

I den lille lufthavn skynder Preben, Kim og Edin sig ind i tax-free-butikken. Kim køber seks dåseøl.

– Jeg må hellere lukke munden på de linjedommere med det samme, siger han.

Klokken 11.30-13.00

En færøsk fodbolddommer byder velkommen i ankomsthallen. I bil kører han Kim, Edin og Preben til hovedstaden Torshavn (20.000 indbyggere). Ud ad bilruderne kan den københavnske dommertrio se små klatter af huse og får, der græsser.

Indkvarteringen i Torshavn foregår i centret hos det førøske fodboldforbund, som hænger sammen med det ene af øens to nationalstadions, Tórsvøllur, der har plads til 5800 tilskuere. 

Det var her, at Færøerne 2. september tabte 0-1 til Italien i EM-kvalifikationen. Fodboldforbundets sekretær i blå Adidas-træningsdragt fortæller, at færingerne havde et skud på overliggeren og et på stolpen….

Klokken 13.00-14.00
Maverne knurrer. Det er tid til frokost. Menuen på et spisested i Torshavn står dog ikke på grindehval. Læger har forbudt spisen på grund af et alarmerende højt kviksølvindhold i dyret.

Pizza, pasta og salat fra en buffet bliver i stedet sat til livs. Der er også små dessertkugler med chokoladesovs. Totredjedele af trioen holder sig ikke tilbage, og man kan blive en lille smule bekymret for morgendagens indsats…..

Mere følger……

LÆS OGSÅ: Føroya – Here we come

Af J.C. Borre Larsen

Hi, I’m admin

Leave a Reply