KFD
Nyheder

Christian Brixen i aktion til nordisk udveksling på Island

IR mod IA. Sådan hed opgøret i den islandske 1. division, som Christian Brixen fra KFD vinkede til nordisk dommerudveksling. Her fortæller KFD’s Superliga-linjedommer om sine oplevelser på vulkanøen.

KFD’s Christian Brixen (th.) med Benjamin Svedborg fra Kalundborg ( i midten) og Einor Ingi Johannsson, islandsk vært og linjedommer. Privatfoto

Tirsdag 16. august var jeg sammen med Benjamin Svedborg fra Kalundborg på Island til nordisk dommerudveksling.

Vi fløj fra København kl.14 og blev hentet af vores Islandske vært Einor i lufthavnen. Pga. tidspres blev det desværre ikke til sightseeing, men vi måtte køre direkte til hotellet, hvor vi fik en lækker sandwich inden det var videre til kampen.

Vi havde fået kampen IR – IA i den Islandske 1 division, dvs. næstbedste række. Der er i øvrigt kun 4 rækker på Island så vidt jeg kunne forstå. Kampen vurderer jeg til at være på niveau med bunden af 2 div./ top DS i Danmark.

Dårlig, men intens kamp

Banen var rigtig græs og faktisk ret god, men de fleste Islandske hold spiller normalt på kunstgræs. Kampen blev overværet af cirka 400 tilskuere, og der var ligeledes repræsentanter fra lokale medier. Solen skinnede og det var egentlig en ganske fin aften, selvom de 12 grader gjorde det en anelse køligt.

Dommertrioen på grønsværen. Privatfoto

Kampen var præget af mange lange bolde, dårligt pasningsspil, mange fejlafleveringer og rigtig mange nærkampe. Hvad kampen ikke havde i kvalitet, havde den til gengæld i intensitet, og der blev uddelt 4 advarsler, heraf 2 efter noget tumult.

Efter kampen blev vi udviklet af en islandsk udvikler, som havde erfaring som FIFA-dommer for 10-15 år siden.

Hvalkød på menuen

Efter kampen kørte vi ind til Reykjavik centrum og mødtes med nogle
finske kollegaer og deres islandske værter på en restaurant.

Aftenen var rigtig hyggelig at finnerne var et rigtig positivt bekendtskab. Middagen bestod af lammekød, hummer og lidt hvalkød – som i øvrigt smager meget som oksekød, men er yderst delikat og anbefalelsesværdigt.

De slipsklædte herrer er finske dommere. Christian Brixen ses bagerst til venstre. Privatfoto

05.15 blev vi hentet på hotellet og kørt til lufthaven og jeg var hjemme omkring kl.14 dansk tid.

Næste stop er Færøerne

En udfordring var selve kampen ikke. Det vi tager med os er nok mest det, at det hele foregik på engelsk, i et andet land med andre kollegaer og det at få samarbejdet til at fungere under de omstændigheder.

Færøerne er næste destination i nordisk udveksling. 26. august tager vi af sted og kommer hjem søndag morgen den 28. august. Forhåbentlig er der tid til at se lidt mere af stedet end bare hotellet og stadion.

Hi, I’m admin

Leave a Reply