KFD
Nyheder

DBU vil nu også have førstehjælp

KFD's formand, Bjarne Nigaard, glæder sig over, at førstehjælp fremover bliver en del af dommeruddannelsen.

I forlængelse af flere dommerklubbers ønsker om, at idrætsførstehjælp bliver en del af dommeruddannelsen, meddeler DBU i dag, den 17. maj, at man i modsætning til tidligere nu har fundet midler til og muligheder for, at idrætsførstehjælp fremover bliver en del af fodbolddommeruddannelsen.

“Bedre sent end aldrig”, er formand for KFD, Bjarne Nigaards, reaktion på nyheden.

– Flere dommerklubber, bl.a. også vi selv, har længe tilbudt dommerne dette meget fornuftige supplement til fodboldloven, og jeg glæder mig over, at DBU nu også gerne vil bakke op om, at der skabes de bedste muligheder for at gøre en forskel, hvis uheldet er ude under en fodboldkamp. Det er sund fornuft, og det giver grobund for, at vi i fællesskab kan skabe størst mulig tryghed omkring fodbold på alle niveauer i Danmark, siger Bjarne Nigaard.

KFD ramt af uheld

Netop KFD har indenfor de seneste år været ramt af et par forfærdelige tragedier på fodboldbanerne, bl.a. et lynnedslag i en spiller og et dødeligt sammenstød mellem to andre spillere.

 – Vi kan aldrig garantere, at de tragiske følger fuldstændig kan afværges, men at mulighederne for livsvigtig hjælp forbedres er selvfølgelig klart positivt, slutter Bjarne Nigaard.

Hi, I’m Redaktør

Leave a Reply