Indrangeringen for eliten og talenterne er netop kommet. Her er der flere KFD’ere, som er rykket op, og de skal dermed forsøge sig på et højere niveau til næste sæson.

I Danmarksserien har vi fået to “nye”, idet Jacob Clausen og Jihad Talat er rykket fra KS til DS i talentregi. De har dog begge været indrangeret i DS lokalt.

Både Iman Umar og Svend Funder har fundet vejen til 3. division, hvilket øger antallet af KFD’ere i de danske divisioner.

Tidligere FIFA-linjedommer, Katrine Stensholm, er fedt tilbage stregerne. Altså dem på fodboldbanen… Hun vil fra næste sæson fungere som elitelinjedommer på kvindesiden.

Jonathan Nilton, som havde sin sidste kamp som hoveddommer i 3. divison i Herlev, er blevet ny divisionslinjedommer i 1. og 2. division og tilslutter sig Christian Hansen. Skulle man tro… Christian er nemlig rykket op til 3F Superligaen, og kan derfor bruge hele sommeren på at synge “SU-SU-SUPERLIGA SU-SU-SUPERLIGA”

Vi har fanget Christian til en kommentar om oprykningen og selvfølge ønsket ham tillykke!

Havde du på fornemmelsen, at du ville blive rykket op? Og hvordan havde du det, da du fandt ud af det?

“Nej, jeg havde det faktisk ikke på fornemmelsen, at jeg ville rykke op i Superligaen denne sommer. Jeg vidste godt, at jeg havde gjort en god indsats i NordicBet Ligaen, men dels er en oprykning til 3F Superligaen ikke noget, som man skal forvente, da det jo er noget af det ypperste man kan opnå som dommer i Danmark, og dels er der i øjeblikket en virkelig høj kvalitet på både dommer – og linjedommersiden i dette land. Mange vil jo give deres højre arm for at få den mulighed, som jeg har fået. Derfor blev jeg også meget beæret og glad, da jeg fandt ud af, at jeg var rykket op til 3F Superligaen. Da det kom frem, så væltede det ind med beskeder fra både dommere, familie og nære venner. Det var en ret overvældende dag, og man kunne godt mærke, at det var stort. Jeg tror aldrig, at jeg glemmer, hvor jeg var henne og hvad klokken var, da jeg fik beskeden om oprykningen. Lidt lige som andre store mærkedage i ens liv, eller når der sker noget ekstraordinært ude i verdenen. De store ting sætter sig fast i en – og denne dag er én af dem. Der gik også mange tanker til dem, som har støttet mig på vejen. Både venner, familie og kollegaer har været vigtige.  

Jeg vil altid forsøge at forbedre mig og drive dommergerningen endnu mere. Men lige nu nyder jeg virkelig, at en Superliga-drøm er gået i opfyldelse. Det er jo mange års hårdt arbejde. Jeg vil gerne indrømme, at jeg som barn drømte om Superligaen. Dengang var det dog at spille med bolden inde på diverse stadions. Nu bliver det i stedet med et flag i hånden – og det er helt fint med mig, for jeg nyder det, og jeg ved, hvor vigtig en rolle det er. Så nu gælder det om, at være helt klar til sæsonstart.”

Christian på linjen til Jonathan Niltons afskedskamp i 3. division.

Hvordan har det været for dig, at gå fra at være 2. divisions dommer til nu at være linjedommer i Superligaen? Hvordan har du skulle vænne dig til det? Og har det været svært? 

“Lige til at starte med var det en stor beslutning, om jeg skulle satse på at være linjedommer frem for hoveddommer i 2. division. Men efter et par snakke med gode mennesker, så stod det klart, at jeg skulle give det et skud ude på linjen. Det har været en af de bedste beslutninger, som jeg har taget. Det kickstartede min dommerkarriere igen, gav mig fornyet energi og motivation til at drømme stort. Det passer langt bedre til min personlighed at være linjedommer frem for hoveddommer. Jeg vil dog altid huske min tid i f.eks. 2. division som virkelig god, og jeg har uden tvivl kunnet inddrage mine erfaringer herfra til noget godt ude på linjen. 

Jeg har fået en fantastisk sparring fra linjedommergruppen i DBU, min mentor Jesper Dahl og en række andre dygtige mennesker samt udviklere. Jeg er imponeret over, hvor meget tid nogle mennesker investerer i, at forbedre os dommere. F.eks. er det en hel kunstart at være linjedommer. Det er ikke ”bare” at tage et flag i hånden samt sidesteppe lidt frem og tilbage. Til at starte med er det rigtig svært ikke at ”kigge bold”. Som hoveddommer følger man jo nærmest hele tiden bolden. Det gør man ikke altid som linjedommer, for så hænger man pludselig fem meter. Og det med ikke at ”kigge bold”, det er ret svært at vænne sig af med, for jeg tror selv verdens bedste linjedommere til tider bliver fanget i det, når det går stærkt. Derudover kan man hele tiden forfine små detaljer, så man står endnu mere skarp, når de store beslutninger skal tages. Det nyder jeg at arbejde med. “

Fløjten er lagt på hylden, og Christian skal fremover vinke i Superligaen

Endnu en gang stort tillykke til Christian, men også til de andre dygtige dommere, som har taget skridtet op denne sommer. Til de af jer, som ikke er rykket op, klø på og tro på jer selv!

Categories: Nyheder