KFD
Nyheder

KFD glemt i Fodbolddommeren

I det nye nummer af ”Fodbolddommeren” må københavnske dommere bladre forgæves efter stof om KFD.

Under ”Nyt fra klubberne” er KFD ikke nævnt. Der er tale om en svipser.

Fodbolddommer.dk bringer derfor indlægget fra formand Bjarne Nigaard, som ikke nåede magasinets spalter.

Nyt fra bestyrelsen, 1-2011

Forhandlingsår

Det år som vi nu har taget hul på, og den sæson der meget snart for alvor er i gang, bliver for os dommere i København, men også for dommere i hele landet, en særdeles vigtig periode. Ikke så meget på grund af alle de kommende spændende kampe og faglige udfordringer på banen.

Men mere fordi der på årets program står forhandlinger mellem DFU og DBU om en ny samarbejdsaftale vedr. fremtidens vilkår for de danske fodbolddommere; deres honorar, samarbejdets form og omfang, uddannelse, m.m.m.

DBU vil forhåbentligt fortsat forhandle i gensidig respekt mellem to ligeværdige parter. Men der er desværre en reel risiko for, at DBU i stedet vil forfølge en dagsorden, hvor al dommerarbejde skal placeres direkte og kun under DBU. Altså en formel afskaffelse af DFUs og dommerklubbernes medindflydelse og medbestemmelse på egne forhold.

KFD håber ikke at dette vil komme på dagsordenen. Vi synes et samarbejde i respekt for hinandens kompetencer og viden er langt at foretrække, frem for at den ene part uimodsagt kan (ned)prioritere visse vilkår og prioriteringer i det tidligere fælles samarbejde.

Derfor støtter KFD sammen med landets øvrige dommerklubber op om DFU og et fortsat ligeværdigt samarbejde om dommernes forhold i Danmark. Det synes vi er vigtigt for den enkelte dommer. For dig og dine vilkår.

Bjarne

 

Nyt fra bestyrelsen

KFDs bestyrelse konstitueret uforandret.

På sit første møde efter generalforsamlingen, valgte KFDs bestyrelse at konstituere sig uforandret i forhold til forrige periode. Det betyder, at Bjarne Nigaard er formand, Niels Thomasen kasserer, Michael Poulsen næstformand, og Frank Kanlund er sekretær. Efter Ketty Bjerregaards ophør i bestyrelsen, er denne kun på fem mand. Torben Jensen udgør den sidste mand i kvintetten, og Lars Møller Hansen er suppleant.

Bestyrelsen vil konkret overveje, om der til næste generalforsamling skal foreslås en udvidelse af bestyrelsen, så der fortsat kan være tilstrækkeligt med ressourcer til at arbejde for de forslag som KFDs medlemmer har besluttet på generalforsamlingen.

Den nordiske udveksling vokser

Ud over at vi i år atter gennemfører udveksling med det færøske fodboldforbund, så har KFD nu indgået en samarbejdsaftale med det regionale fodboldforbund for Oslo om også at etablere udveksling mellem dem og KFD, endda for hele to trioer pr. år, en med talentdommere, og en med kvindelig dommer(e). Om vi når at få det praktisk på plads til opstart allerede i 2011 vides endnu ikke, men begge parter er interesseret i om muligt at få det til at lykkes allerede i år. KFD vil løbende informere om denne nye aftale.

Hjemmesiden står for tur

Generalforsamlingen gav KFD mulighed for at investere i at fremtidssikre sit virtuelle klubhus, nemlig www.fodbolddommer.dk. Teknisk og udtryksmæssigt har bestyrelsen konkret ønske om forandringer, og sammen med den nye redaktør er man nu gået i gang med at opstille kravspecifikationer til en kommende hjemmeside. Mulighed for debat/dialog, mulighed for video, og et generelt løft i sidens udtryk står højt på ønskelisten.

Bestyrelsen håber at have et nyt og færdigt resultat på plads i løbet af foråret.

Hi, I’m Redaktør

Leave a Reply