Jonathan García Nilton tog sammen med Christian Hansen og Henrik Kjærsvold-Niclasen uddannelsen som teoriinstruktør kort før jul. Jonathan er ligesom de øvrige to allerede i gang med sin nye jobfunktion og har bl.a. været inde hos DBU-K og hjælpe til med at forberede seriedommere til årets teoritest. Jonathan har også tidligere undervist i fodboldloven, i det han for to år siden underviste i valgfaget ”Dommergerning” i 9. klasse. Derudover blev Jonathan nr. 2 til sidste års teorimesterskab, så interessen for teori og lovfortolkning af fodboldloven er ikke fjern for Jonathan.

Hvad er baggrunden/årsagen til at du ville uddannes som teoriinstruktør?

Ofte er det småt med kampe i divisionerne fra slutningen af november til starten af marts, og ofte er det i samme periode at dommergrundkurserne bliver afholdt. Jeg syntes derfor det kunne være spændende at bruge mine kompetencer indenfor undervisning i denne her sammenhæng.

Jonathan García Nilton

Hvad har det givet dig indtil videre?

Det har givet os et dybdegående kendskab til fodboldloven og udfordret vores evner i at formidle lovteoretisk viden til kursister med allerede indlært stof om fodboldspillet, som ikke altid har været helt korrekt indlært.

Hvordan ser du at du kan kombinere det at være instruktør med din egen dommergerning?

Jeg ser det ikke som nogen hindring for min egen dommerkarriere, at været blevet instruktør. Det ligger nok et lidt større pres på os tre, når vi selv skal teoritestes i det almindelige dommerregi, men det må vi tage med ophøret ro.

Du var for nyligt inde hos DBU-K og holde en aften med dommerne for at kunne klæde dem på til teoritesten. Hvordan var det?

Det er altid hyggeligt at se sine gode dommerkollegaer. For os var det en god måde at praktisere det lovstof, som vi har brugt langt tid på at lære. Som med så meget andet, har rutinen en stor rolle at spille, og derfor var anden dagen tydeligvis mere struktureret end første dag. Jo flere gange vi får arbejdet aktivt med stoffet desto bedre bliver vi til det. Vi er nu ret sikre på at alle fik en god forståelse af, hvor de selv skulle hjem og læse op på teoristoffet.

Hvordan og med hvad kan du se dig selv bidrage med i forhold til den ”nye kasket”, som du har fået på?

Vi skal ikke stjæle John og Hennings opgaver i KFD, men på sigt er det rart, også for KFD, at vi er en ny generation, som er klar til at overtage opgaver i at forberede KFD’s medlemmer i teoretiske prøver.

Hvad giver det jer at være en del af KFD? (Både med og uden forbindelse til instruktørrollen)

Om det er i KFD eller DBU, så er det vigtigt at få personlig og faglig sparring på alt hvad vi laver. I denne sammenhæng har John Holm og Henning Hansen været en uundværlig støtte og vigtige sparringspartnere i vores forsøg på at lære så meget om fodboldloven som overhovedet muligt.

Jonathan på vej på banen til U16 pokalfinale, sammen med Mohammad og Oliver
Jonathan García Nilton er ny teoriinstruktør