For en måneds tid siden blev KFD’s nye reviderede talentprogram sat i søen med Bjarne Nigaard som ny mand på broen. Fodbolddommer.dk tog en snak med Bjarne Nigaard om visionerne for det nye talentprogram.

Med DBU’s nye struktur for talentarbejdet bliver talenterne fremover plukket et godt stykke tidligere en førhen, og derfor kunne man passende spørge KFD’s nye talentchef Bjarne Nigaard om, hvorfor vi overhovedet skal have et talentprogram lokalt forankret i KFD?

”Fordi det vil være en rigtig godt ide, hvis de ved, hvad de går i møde, når DBU ringer, og at de er klar til det. Der er en står forskel på at være totalt uforberedt og så have helt styr på, hvad der forventes af en,” starter Bjarne Nigaard:

”Og så er det også fordi, KFD har nogle ambitioner om at tilbyde sine medlemmer, at de kan udvikle sig som dommere og komme så langt som overhovedet muligt i deres karriere.”

Selv om talentarbejdet primære fokus naturligvis er at skabe dygtige dommere, som kan gives videre til DBU, så skal det nye talentprogram også have et mere socialt sigte:

”Vi skal skabe hele mennesker, der ikke bare er gode dommere, men også er i stand til at levere tilbage til fællesskabet”, forklarer Bjarne.

Å

Å

Hvem kan blive talent?

KFD har ikke meldt nogle nagelfaste krav ud omkring hvad der skal til for at blive optaget i talentprogrammet, og det er der en grund til:

”En god dommer er ikke en konform type, der bare passer ind i en skabelon. Vi vil gerne have personligheder,” siger Bjarne og fortsætter:

”Vi skal ikke skabe robotter. Selvfølgelig skal man kunne forstå og overholde både skrevne og uskrevne spilleregler, men omvendt hvis man kan slippe godt afsted med at afvige fra normen, så skal vi ikke nødvendigvis prøve at lave om på det.”

Få værktøjskassen fyldt

Hvis man overvejer at søge om optagelse i talentprogrammet, men er lidt usikker på, hvad man kan få ud af det, så har håndværker-Bjarne også en mening om det:

”Vi kommer hver især med vores mentale værktøjskasse. Os, der er lidt ældre, har efterhånden fået fyldt vores værktøjskasse op med en skruetrækker, en hammer, og hvad der nu hører til. Fordi vi har fundet ud af, at de er gode at have i de forskellige situationer, vi havner i. Vi skal hjælpe talenterne med at fylde deres værktøjskasse op med de ting, som de har brug for,” siger Bjarne og fortsætter:

”Der er ikke nogen, der er ens, og det ikke sikkert, at to talenter mangler det samme, men vi skal sørge for, at det enkelte talent får de værktøjer, som han eller hun har brug for.

Categories: Nyheder