Talentprogrammet er oppe at køre igen, og har du ambitioner med dommergerningen, så er der nu åbnet for ansøgninger.

Dommerklubbens talentarbejde har været på standby i nogen tid på grund af omstruktureringerne i DBU’s talentarbejde, men nu er KFD klar til at skabe gode rammer for fremtidens topdommere. Ny talentchef i KFD bliver den tidligere formand og divisionsdommer Bjarne Nigaard, der vil stå i spidsen for et talentteam med mentorer, der har den rette blanding af kompetencer.

Den rigtige mand til opgaven
At det er Bjarne Nigaard, der nu skal være talentchef, er ingen tilfældighed:

”Bjarne var vores absolutte førsteprioritet. Han har mange års erfaring, både som dommer på eliteniveau og som udvikler. Derudover er han en meget vellidt person i dommerklubben,”  siger KFD- formand Ruben Christensen.

Bjarne er KFD's nye talentchef

Bjarne er KFD’s nye talentchef

Bjarne Nigaard selv vil lægge vægt på at skabe dommere, der kan styrke sammenholdet i dommerklubben:

”Jeg har valgt at sige ja til at blive talentchef, fordi jeg gerne vil være med til at give noget af min erfaring videre til nye dommere. Jeg har selv nydt godt af KFD gennem min karriere, og nu er det så nogle andres tur. Jeg forventer, at de nye talenter bliver en aktiv del af dommerfællesskabet,” siger Bjarne Nigaard.

Send din ansøgning nu
Der vil være løbende ansøgning til talentprogrammet, men hvis du søger nu, kan du, såfremt du bliver optaget, være med fra starten, når første samling afholdes omkring 1. december. I så fald skal talentchefen have modtaget din ansøgning inden 1. november. Ansøgning skal være på skrift.

”Vi vil gerne have en ansøgning, hvor man viser, at man gerne vil det, og hvor man viser noget personlighed,” siger Bjarne Nigaard.

Hvem kan komme i betragtning
Der er ikke de store formelle krav til eventuelle kandidater, så hvis man har motivationen og talentet, så er det bare om at søge:

”Man skal ikke nødvendigvis kunne blive FIFA-dommer for at komme i betragtning til talentprogrammet, men man skal have potentialet og viljen til at rykke sig markant,” siger Bjarne Nigaard og sætter et par ord på, hvad man trods alt skal indeholde som person:

”Det lovende talent er en god leder eller har potentiale for at blive det. Det betyder, at han eller hun har en god situationsfornemmelse, en god teoretisk viden og empati. Det fleste andre ting kan vi bygge på.”

Mere info følger
I løbet af de næste par måneder vil der komme mere information ud omkring det nye talentarbejde, men i første omgang så gælder det altså om at få sendt sin ansøgning afsted, hvis man er interesseret.

Her kan du læse mere om, hvordan en talentprofil ser ud.

Her kan du læse mere om optagelsesproceduren.

Send ansøgningen til talent@fodbolddommer.dk.

Du kan også skrive til denne mail, hvis du har nogle spørgsmål.

Categories: Nyheder