KFD
Nyheder

David Vang Andersen lægger flagene på hylden.

David Vang siger på gensyn
David Vang siger på gensyn

Som du sikkert har læst og hørt har David Vang Andersen valgt at stoppe karrieren som superligalinjedommer. KFD fangede David til en snak om karrieren og fik bl.a. historien, om hans allerførste kamp som dommer, hvor han var linjedommer i 2. division – uden at være uddannet dommer!

David spillede selv i fodbold i Københavnerserien og var ikke helt uden talent. Men som 24 år stoppede han som spiller, og blev i stedet for den ene part i en trænerduo for Jægersborgs 1. hold. Jægersborg spillede dengang i Københavnerserien.  Her var han træner i 3 år, inden han trådte indenfor i dommerverdenen. 

Du vinkede i 2.divsion, inden du dog tog dommerkortet?

Ja, det er korrekt. I 1999 var jeg nede og se 2. divisionskampen mellem Skovshoved og Skovbakken. Kort inde i kampen bliver dommeren skadet og den ene linjedommer (Kim Wagner), bliver så hoveddommer. De mangler så en linjedommer og da flere af spillerne kendte mig, spurgte de om jeg ikke kunne hjælpe. Det sagde jeg ja til og fik så min debut som linjedommer.  Efter kampen kom kampens bedømmer/udvikler – Erik Kold – over til mig og sagde, at ” det gjorde du godt og at vi lige skal få tilmeldt dig et dommerkursus”. Så året efter – i år 2000 – tog jeg dommerkortet.

Hvordan valgte du at blive linjedommer?

Det kan jeg takke Niels Erik Van Zejst for, som nok var lidt forud for sin tid. Niels Erik havde gang i et projekt, hvor man vil specieluddanne linjedommere og spurgte så, om jeg vil prøve at gå denne vej. Og det takkede jeg pænt ja tak til, hvilket så resulterede i 144 superligakampe og 45 internationale kampe.

Hvad har været højdepunktet som linjedommer?

Der har været mange gode højdepunkter, bl.a. har jeg været linjedommer i to pokalfinaler i 2011 og 2013. Men jeg glemmer ikke playoff kampen til Euro League mellem Feyenoord og Zorya fra Ukraine på De Kuip i Rotterdam. Feyenoord fører 3-0, men ukrainerne udligner til 3-3 og er dermed videre. Da Feyenoord så scorer til 4-3 i overtiden og dermed kvalificerer sig dermed til Euro League, går De Kuip fuldstændig amok. Det var en fantastisk og stærk oplevelse at være med til, sammen med mine gode venner og kolleger Kenn Hansen, Lars Rix og Jakob Kehlet.

Hvad har KFD betydet for dig?

KFD har betydet utroligt meget for min dommerkarriere. Uden KFD havde jeg nok ikke dømt mere end én sæson. Der er en masse ildsjæle i klubben og socialt er den helt i top, hvilket er med til at gøre det sjovt at være dommer. KFD er ubetinget Danmarks bedste dommerklub både socialt og fagligt.

Vil du forsætte med at dømme/vinke under DBU K ?

De sidste 8 år har jeg mere eller mindre brugt hver weekend på min hobby som superligalinjedommer. Så jeg havde gået med tankerne om at stoppe snart. Og da Kenn Hansen fortalte mig, at han ville stoppe, følte jeg det var meget naturligt at stoppe sammen med ham. Ca. halvdelen af min opgaver som linjedommer har været sammen med Kenn, så det var oplagt at stoppe nu, da vores ”projekt” kom til en naturlig endestation.

Jeg har valgt at holde en TOTAL pause for alt, som har med dommergerningen at gøre. Jeg har behov for at give min familie og venner mere opmærksomhed og være dér for dem. Så pt. har jeg sagt på gensyn – og ikke farvel – til både DBU og KFD. Og skal jeg endelig ud og røre mig, så det bliver det på landevejen på min cykel, slutter David.

KFD ønsker David alt held og lykke fremover og siger også: På gensyn!

 

 

Hi, I’m René Krarup