KFD
Nyheder

Jonathan Bak Dragsted i 2 Division

Jonathan Bak Dragsted talentdommer 2 England
En glad Jonathan er rykket op i 2. division.

I går løftede DBU sløret for hvilke nye dommere, som fremadrettet kan kalde sig divisionsdommere. En af de 5 nye dommere i 2. division, er KFD’eren Jonathan Bak Dragsted. KFD fangede Jonathan for at sige tillykke og for at høre lidt om hans kometagtige dommerkarriere.

Jonathan skal i gang med sin kun 7. sæson som dommer, så hans vej op gennem rækkerne er gået hurtigt. I 2010 tog han dommerkortet og blev indrangeret efter 1 år.  I 2012 – hvor han lå i serie 2 – kom han med i KFD’s talentprogram og fik David Vang Andersen om mentor. Og det skulle vise sig at være et godt match. De lagde sammen et delmål, som var at Jonathan skulle blive divisionsdommer. Jonathan dømte i 1,5 år Københavnerserien, hvorefter han kom i DS. Her har han dømt i de sidste 2 år, inden han fik den gode nyhed i går.

Hvordan fik du overrakt den gode nyhed:

Jeg fik først en mail fra DBU og blev efterfølgende ringet af Claus Bo Larsen, som er ny formand for Indrangeringsgruppen. (Indrangeringsgruppen er en undergruppe under DBU’s nye Dommergruppe). Claus Bo ønskede tillykke og fortalte lidt om de nye udfordringer, som det kræver at være divisionsdommer. Men også om Indrangeringsgruppens forventninger, samt at det naturligvis kræver hårdt arbejde at være dommer på divisions niveau.

Havde du forventet, at du ville rykke op?

Jeg håbede selvfølgelig på at rykke op. Men der var mange gode dommere, som var indstillet, så intet var sikkert. Men det er en kæmpe lettelse, at jeg er rykket op. Jeg har arbejdet stenhårdt på mit delmål i de sidste par år, så det er virkelig en stor forløsning.

Hvad er fremtidsplanerne?

Målet er selvfølgelig at blive superligadommer, men jeg har ikke travlt. Jeg er 22 år og har mange gode år foran mig. Så i første omgang vil jeg etablere mig i rækken ved hårdt arbejde og så kommer oprykningerne forhåbentlig, når jeg er klar til det. Og så skal jeg selvfølgelig færdiggøre mit jura-studie på Københavns Universitet, som jeg er halvvejs igennem, slutter Jonathan med et stort smil.

KFD ønsker Jonathan STORT tillykke med sin nye status som divisionsdommer!

 

Hi, I’m René Krarup