KFD
Nyheder

Kold, inspirerende og lærerig dag på Hvidovre Stadion

På en af årets første kolde dage, hvor sommerjakken nok skulle have været byttet ud med vinterjakken, havde KFD’s traineeprogram inviteret alle nye dommere til at overvære kampen mellem Hvidovre – B1908. Oprindeligt skulle KFD’s højst rangerede dommer, Kenn Hansen, have dømt kampen, men pga. diverse ting var dette ikke muligt alligevel. Heldigvis kunne den nuværende superligadommer Anders Poulsen godt, og han kastede dermed lidt stjernestøv over arrangementet. Ud over Anders Poulsen havde vi også fornøjelsen af den helt nye superligalinjedommer Victor Skytte og Sebastian Aagerup fra KFD som henholdsvis LD1 og LD2.

hif1
De lidt frysende dommere, som deltog i arrangementet

Lad det være sagt med det samme, kampen og intensiteten på banen var ikke det mest ophidsende, dertil havde trioen for godt styr på begivenhederne, og der blev kun uddelt en korrekt advarsel for hands. Hjemmeholdet kørte dog en forholdsvis sikker og fortjent 2-0 sejr i hus, bl.a. på lidt af en perle efter en dødbold. Det fik arrangøren Christian Hansen i hvert fald at vide fra de andre, da han i det øjeblik havde travlt med lege med sit barn, som desværre ikke fandt fodbold så interessant endnu.

Kampens rolige tempo gav heldigvis anledning til, at de nye dommere kunne snakke erfaringer med hinanden, stille spørgsmål og lytte med på headsettet, så vi kunne høre kommunikationen på banen. Alt sammen til god inspiration og læring

hif2
Anders Poulsen, siddende på bordet, fortæller her om sin karriere fra de helt små rækker, til nu at dømme internationalt fodbold på højeste niveau.

Dagens højdepunkt, og her menes ikke Hvidovre slagterens formidable stadionpølser, som sjældent er set så store og veltilberedte, var selvfølgelig efter kampen, hvor trioen velvilligt stillede op, og fortalte om deres dommerkarriere, deres erfaringer og hvordan man virkelig skal være skarp, hvis man ønsker at gå hele vejen. Det er et hårdt og seriøst arbejde, hvilket alle via Anders Poulens dagligdag kunne sætte sig ind i. For eksempel skal elitedommerne tre gange om året bestå både fysiske og teoretiske tests, elles bliver de bare ikke tildelt flere kampe i den periode. Ud over disse krav skal indregnes et x antal udenlandsture som FIFA-dommer, kurser med UEFA og naturligvis det øgede mediepres, som naturligt følger med, når du dømmer i Superligaen med kameraer over hele banen, som rigtig gerne vil finde en dommerfejl, og stille dig til regnskab for din kendelse. Anders fortalte i forhold til kravene det meget sigende med, at efter Pierluigi Colina er blevet chef for alle dommerne under UEFA, så skal man ikke ”bare” være en dommer, man skal være en atlet på lige fod med spillerne.

Alt i alt var det en lærerig dag, og til trods for at termometeret ikke viste meget mere end 10 grader og fadøllene til stadionpølsen var skiftet ud med den varme kakao, så skal der lyde en meget stor tak til trioen for at de ville bruge deres tid og en del af lørdag aften med KFD’s traineeprogram. Tak til Hvidovre IF, som gav os en meget fin service under hele besøget med gratis entre, løbende kom med informationer og havde lejet et lokale kun til os efter kampen. En tak skal også lyde til DBU’s dommerpåsætter, Tine Pleidrup, som på kort tid kunne finde en fuldgod erstatning for Kenn Hansen.

DSC_0059Dette var lige ledes det sidste event for KFD’s traineeprogram for denne sæson. Alt i alt har vi haft rigtig mange succesfulde events, som alle har været velbesøgte og yderst lærerige – tak til alle deltagerne! Det er allerede planlagt, at vi forsætter igen til næste år med flere events for de nye dommere.

Rigtig god afslutning på sæsonen til jer alle, og jeg håber vi ses den 7. november på Stafetten!

Bedste Hilsner

Christian Hansen

KFD’s Traineeprogram

 

 

 

 

 

 

Hi, I’m Tom Kristensen