KFD
Nyheder

KFD’ere til Nordic Cup 2015

Toni og Timo fra Finland.
Toni og Timo fra Finland.

Mens de fleste dommere har haft fokus på sæson start på udendørsbanerne, var der den 7. – 9. august fuld gang i Nørrebrohallen til futsalstævnet Nordic Cup for klubhold. Turneringen samler de seks bedste klubhold i futsal fra Norge, Sverige, Finland og Danmark for at finde ud af, hvem der kan kalde sig nordens bedste hold. Mere interessant på dommersiden var det, at man også havde fløjet nogle af de bedste dommere ind, fra de samme lande som der kom klubber fra. Dette betød også repræsentation fra KFD og Danmark af David Nissen og Brian Bedsted. Også Tonni Ristorp var troppet op, som sparringspartner for dommerne, filmer og speaker. Herudover talte listen af dommere Toni og Timo fra Finland, Thorbjørn fra Norge og Igor fra Sverige, der i løbet af weekenden blev erstattet af Bojan også fra Sverige. Med undtagelse af Bojan, David og Brian var de øvrige dommere udstyret med FIFA skiltet på brystet.

Svenskerne fanget i skudøjeblikket ved en af Göteborgs scoringer.
Svenskerne fanget i skudøjeblikket ved en af Göteborgs scoringer.

Fodbolddommer.dks redaktion var til stede om lørdagen til kampen mellem Göteborg Futsal Club og JB Futsal. Begge hold havde landsholdsspillere på banen og boldomgangen gik da også i et imponerende tempo. Kampen bød på hårfine beslutninger for dommertrioen, den sædvanlige utilfredshed fra spillerne og et rødt kort som kampens måske største dramatiske højdepunkt. Der var dog også plads til smil mellem spillerne og dommerne, der havde Timo og Toni fra Finland som duo, med Thorbjørn som tredjedommer. Kampen endte 4-2 til svenskerne. Der er ingen tvivl om, at Futsal på dette niveau kræver dommere på samme høje niveau, hvilket der også blev vist.

David og Bojan får aftalerne på plads under opvarmningen til deres kamp.
David og Bojan får aftalerne på plads under opvarmningen til deres kamp.

Redaktionen havde desværre ikke mulighed for at blive og se den efterfølgende kamp, der ellers havde David som dommer sammen med Bojan. Vi fik dog lige taget et billede af dem under deres opvarmning.

Om søndagen var det finaledag. David og Brian fik æren af at dømme bronzekampen mellem Göteborg og København Futsal. Kampen endte 4-1 og sendte medaljer mod Sverige. Finalekampen var et rent finsk opgør. Denne endte 1-1 og dermed skulle det hele afgøres på straffespark. KaDy Futsal havde mest is i maven og vandt guld foran Ilves FS. David kunne fortælle at finsk Futsal har været i rivende udvikling indenfor de seneste år, hvilket også afspejlede resultatet i Nordic Cup. Der er dog forhåbning om, at turneringer som denne kan være med til at løfte kvaliteten i dansk futsal.

Brian Bedsted David Nissen Thorbjørn Nordic Cup
Brian og David inden bronzekamp med tredjedommer Thorbjørn.

Søndagens futsal herligheder forblev dog ikke kun på banen i Nørrebrohallen. Der var arrangeret futsal workshop med en af de tilrejsende dommere fra Finland, Toni Lehtinen. Her var der mulighed for at lære fra en af nordens bedste futsal dommere, med fokus på løbemønster, placering omkring mållinjen ved skud, placering generelt og tredje dommerens opgaver.

Hi, I’m Brian M. Pejter