KFD
Nyheder

Teoripokalen må vente med at skifte hænder 

Onsdag aften var det tid til KFD’s årlige teorimesterskab. Omkring 30 mennesker var mødt op i Frederiksberg Hallerne for at dyste om at få deres navn indgraveret på KFD’s legendariske vandrepokal – og få det endnu mere legendariske røde halstørklæde med hjem. Forsvarende vinder, Victor Agerskov, havde selvsikkert ladet pokalen og halstørklædet forblive i hans medbragte pose, men resten af forsamlingen ville nu gerne se hvad vi konkurrerede om, så pokalen og halstørklædet fik alligevel lov at stå til offentligt skue på præmiebordet. 

Inden testen blev delt ud, skulle der som vanligt spises stegt flæsk, og humøret var lige så vanligt særdeles højt. Det ønskede Jan Carlsen at lave om på, hvorfor de 35 1X2-spørgsmål blev uddelt til skræk for forsamlingen. Der var sat 35 minutter af til testen, men mange blev hurtigere færdige i år… måske fordi de var så desperate for at komme ud at diskutere spørgsmålene. Må kommunen farve banen himmelblå? Hvor mange af de 12 grove forseelser til direkte frispark kræver fysisk kontakt? Og hvad er egentligt betingelserne for angreb med skulderen?  

Alle fik afleveret, hvorefter Jan Carlsen og Niels Erik Van Zeijst satte sig ud for at sætte en masse minusser på svararkene. Voteringen tog usædvanligt lang tid. Spændingen bredte sig hos forsamlingen. Endelig kom Jan og Niels Erik gående ind i lokalet med resultaterne. Hvem mon bliver årets vinder? Christian Jensen havde for første gang i teorihistorien sine briller med til mesterskabet, hvorfor han hurtigt blev udnævnt som klar favorit. En kæk kommentar fra forsamlingen indskudte dog at det kun kunne betyde færre rigtige end sædvanligt for Christian Jensen. 

Jan fik ordet og beklagede den lange ventetid. Han måtte også beklage at testen havde været for nem, idet flere KFD’ere for andet år i træk lå over 30 rigtige. Faktisk havde hele tre KFD’ere 32 rigtige, og de skulle derfor konkurrere i en ægte trekamp om henholdsvis 2., 3. og 4. pladsen. To navne fra sidste års podie blev kaldt op, Torben Jensen og Orla Møller. Det noget yngre KFD-talent Jakob Brendstrup havde dog også sneget sig ind til revolverkampen. Reglerne var klare; Jan Carlsen læser et spørgsmål op, og hver af kombattanterne skriver deres svar på et papir. Svarer man forkert, ryger man ud. 

Orla blev snydt af forskellen på boldens omkreds og diameter, hvorfor han måtte sætte sig ned som den første. En velfortjent klapsalve blev dog også sendt Orlas vej, da han den 1. april runder 50 år som fodbolddommer og medlem af KFD, hvilken indsats!

Tilbage stod stadigvæk Torben og Jakob. Jan Carlsen måtte nu endnu længere i den kreative, dog stadigvæk realistiske kiste, da den pågældende situation faktisk havde udspillet sig i en finsk fodboldkamp. En ørn flyver ind på overliggeren, og målmanden med ørnefobi løber skrigende væk. En angriber udnytter situationen til at sparke bolden i mål, hvad dømmes? Jakob mente ikke det var nok til at målet skulle annulleres, mens Torben mente at bolden skulle falde. Det fik Torben ret i og besatte for andet år i træk andenpladsen, mens Jakob tog tredjepladsen. 

Nu manglede Jan kun at kåre årets vinder. Med 33 rigtige blev Victor Agerskov kaldt op, og blev derfor kåret som teorimester for andet år i træk. Det plejer at være den forsvarende vinder der uddeler pokalen, det legendariske halstørklæde samt et kys på panden til den overtagende vinder, men det kunne selvsagt ikke lade sig gøre, hvorfor 3. pladsen, Jakob, måtte stå for denne tjans. Ingen KFD’er har formået at vinde tre år, og Victor får derfor mulighed for at skrive historie til næste år, hvis han endnu engang formår at bære pokalen hjem i samme pose.

Du kan se, om du kan slå Victor ved selv at prøve testen. Svarene finder du her.

Et stort tak skal lyde til KFD’s æresmedlem, Jan Carlsen, for at få stablet endnu et godt teorimesterskab på benene!

Hi, I’m Oliver Simbold