Nyheder

En aften med VAR: En unik indsigt for KFD’s Talenter

Fredag aften blev en ganske særlig oplevelse for fire talentfulde medlemmer af KFDs Talentgruppe, da de fik en eksklusiv mulighed for at træde ind i VAR-vognens nervecenter før opgøret mellem Hvidovre og FCN. Et besøg, der ikke kun belyste de tekniske finesser bag videodommer-systemet, men også den intense atmosfære, der præger arbejdet med at sikre spillets retfærdighed.

Under kyndig vejledning af VAR-dommer Jakob Sundberg og KFDs egen talentchef, Kasper Madsen, blev aftenen en lærerig seance om de forskellige roller og ansvarsområder i VAR-rummet. Fra den primære VAR-dommer til AVAR og VAR-operatør, fik vi et detaljeret indblik i, hvordan hver position bidrager til spillets flyd og fairness.

Jakob Sundberg tog os med på en fascinerende rejse gennem VAR-teknologiens verden, hvor vi fik set klip fra tidligere kampe, der illustrerede de nøjagtige detaljer, der tjekkes ved hver scoring. Det blev hurtigt klart, hvor hurtigt beslutninger skal træffes, og hvorfor præcision og klar kommunikation – ofte på det Sundberg omtalte som “kommandosprog” – er afgørende.

Aftenens begivenheder understregede, hvor vigtigt det er med et skarpt øje og et koldt hoved, især i spillets afgørende øjeblikke. Den anden halvleg bød på adskillige situationer, der krævede VAR-teamets indgriben, med dagens dommer Peter Kjærsgaard ved skærmen, hvilket gav os en direkte forståelse for, hvordan teknologi og menneskelig dømmekraft sammen skaber grundlaget for retfærdighed på fodboldbanen.

Det var en ære at blive budt velkommen i VAR-vognen af Jakob Sundberg og resten af teamet. Aftenen var ikke kun en demonstration af teknologiens rolle i moderne fodbold, men også et mindeværdigt øjeblik, hvor teori mødte praksis, og fremtidens fodboldtalenter fik en forsmag på de udfordringer og muligheder, der ligger i at være en del af spillets retfærdighed.

Tak til alle for en uforglemmelig aften fyldt med lærdom og indsigt. Det er disse øjeblikke, der former fremtidens fodboldstjerner, både på og uden for banen.

Hi, I’m Mirza Hasanbasic