World Cup for Old Boys blev afholdt 19.-20. maj 2022 i Zürich på FIFA’s eksklusive anlæg. Der var to danske dommere repræsenteret: Claes Olesen og Marcus Pedersen. Turneringen har eksisteret siden 2006 og har været for +40, +45, +50 etc., men årets format var aldersklassen +60 og +65. FIFA har spurgt om de måtte holde turneringen, netop for at understøtte deres motto: Living Football (At leve fodbold og fodbold hele livet), og desuden for at være vært for et WM for +60 og +65-årige fra hele verden. Hvis FIFA vurderer at turneringen har været en succes, så bliver den også afholdt på FIFA’s baner i 2023. 200 spillere og officials fik superservice fra FIFA’s side.

Turneringen blev vundet af Nordirland i kategorien +60 og af Skotland i kategorien +65. 

I turneringens historie har der været meget kendte spillere og dommere repræsenteret. Holland deltog et år med flere stjerner fra deres hold fra WM i 74, og turneringsledelsen fortalte, at deres opvarmning var ren masterclass og fryd for øjet at se på for de andre deltagere. Da turneringen var i Barcelona, stillede Spanien med et all-star Barcelona hold som blæste al modstand til side. Så man må sige at niveauet gennem årene har været rigtig højt. 

I år deltog mange tidligere spillere fra 1980’ernes store hold. Der var en spiller med over 700 kampe i Premiere League/Championship, en spiller havde haft Brian Clough som træner i Nottingham Forrest, og en dommer havde været linjedommer i den første Champions League finale i 1993. Så niveauet var rigtig højt, og vi må sige at hold fra andre lande virkelig har lært at sige tak for kampen til dommere på en ordentlig måde. Gentlemen all the way! Uden dommere ingen kampe – det hørte vi rigtig meget. 

Oplevelserne stod i kø. Officiel lodtrækning og velkomst i FIFA’s auditorium, officiel præsentation af dommerne inden turneringsstart. Introduktion af WM af FIFA’s marketingdirektør (Arsene Wenger var desværre i London, men skulle have holdt oplægget). Turneringsledelsen roste dommer kvaliteten i meget høje vendinger efter turneringen. Dertil at dømme på FIFA’s baner som er lukket for offentligheden. Banerne blev i øvrigt vandet omkring kl. 12 hver dag, ellers var de jo for tørre til at spille på.  

Vi har fået en fodboldoplevelse for livet, og vi håber at få en invitation igen, når turneringsledelsen har kigget på og gennemgået dommer præstationerne fra dette års turnering. Living Football!

Af Claes Olesen og Marcus Pedersen.

Categories: Nyheder