Mandag aften genoplivede KFD’s aktivitetsudvalg en gammel tradition, nemlig en fodboldbustur til udlandet for sine medlemmer. Valget faldt denne gang på topkampen mellem Malmø og IFK Gøteborg i den svenske superliga, kaldet Allsvenskan. Holdene lå inden dagens kamp henholdsvis nr. 4 og 2, så fundamentet for en god kamp var lagt på forhånd – og vi blev ikke skuffet.

Selvfølgelig skulle vi se fodbold, men når man smider ca. 40 KFD’ere ind i samme bus, er der også garanti for god stemning og et fantastisk socialt samvær. Bussen var fyldt med en god blanding af KFD’s elitedommere, aktive breddedommere, passive dommere og unge KFD-talenter og med Tom K bag rattet var rammerne sat til en fantastisk bustur med retning mod Malmø. Aktivitetsudvalget havde også sørget for rigeligt med væske under busturen, så en evt. dehydrering vil være fuldstændig utænkelig. Derudover havde Aktivitetsudvalget også krydret busturen med lotteri og en quiz om aftenens kamp, hvor vi skulle gætte 13 rigtige. 

Kampen:

Malmø mod IFK Gøteborg er ét af de meste traditionsrige opgør i Sverige og havde derfor samlet ca. 20.000 tilskuere denne flotte hverdagsaften. Malmø havde 3 danskere (A.C., Søren Rieks og Lasse Nielsen) i startopstillingen, mens IFK bl.a. kunne fremvise to tidligere superligaspillere i Oscar Wendt og Tobias Sana. Kampen startede meget intens og begge hold gik til den, i sådan en grad, at dommeren efter 28 min. spil at have givet 4 klokkeklare gule kort. Dommeren dømte i øvrigt en fremragende kamp, selvom nogle måske mente, at han manglede to gule kort i slutningen af kampen, hvor der var en massekonfrontation i Malmø’s straffesparksfelt.

Malmø var generelt det dominerende hold i dagens kamp og vandt fortjent kampen med 1-0, på et straffespark, som blev sparket sikkert ind af A.C. Dette gjorde han foran Malmø’s endetribune, hvor de mest hardcore fans fra Malmø stod. Her stod også de fleste KFD’ere kampen igennem. Her sang og hoppede de med og heppede på Malmø og de danske spillere. 

Kulturforskelle: 

Selvom der kun er 40 km. mellem København og Malmø, var der alligevel nogle fodboldkulturelle forskelligheder. F.eks. var der ingen visitation, da vi skulle ind på stadion for dem, som havde fået en siddeplads på langsiden. Det var også muligt at købe plastflasker med øl og ½ ltr. colaer og inde på stadion og nyde dem på sin plads. Da udeholdets spillere blev læst af stadionspeakeren, blev navnene ikke vist på storskærmen. Kampen blev heller ikke afbrudt af evt. VAR-kendelser, da VAR pt. ikke er implementeret i Sverige, fik vi at vide. Om græsset er grønnere i Malmø end i København skal være usagt, men banen var i hvert fald meget flot og indbydende og skabte rammen om en flot kamp. 

Busturen hjem: 

Den gode stemning fra endetribunen forsatte hele vejen hjem, hvor der stadig blev sunget om Søren Rieks i bussen, selvom kampen for længst var slut. Kasper Madsen var den, som havde ramt flest rigtige på tipskuponen. Her fik vi svarene på tipskuponen, men også hvorfor at den togolesiske fodbodspiller Abdebayor var synonym med offside. Det er lykkedes ham at løbe offside 328 gange i 242 Premier League kampe. Han er dermed nok den spiller, som har spillet på højeste niveau nogensinde – og alligevel aldrig lært offsidereglerne! Vinderen af det store lotteri blev Doruk Saglanmak, som yderst betænksom valgte at donere 1/3 af sin præmie til fælleskabet i KFD, hvilket gav et af aftenens højeste bifald. 

Der skal lyde en stor tak til Tom K for at skaffe bus og sørge for, at vi alle blev kørt sikkert frem og tilbage. Tak til Aktivitetsudvalget for en fantastisk tur og arrangement. Vi er mange, som glæder sig til, at vi skal afsted igen næste gang. Og der er ingen grund til at vente flere år med næste tur – Vi er klar til en Tysklandstur til efteråret.

Af René Krarup

Categories: Nyheder