Fra d. 30 juni til d. 5 juli var KFD’s talentgruppe på træningslejr i det danske sommerland. Det blev til rigtig mange lærerige, sjove og ikke mindst spændende oplevelser med alt lige fra teoritest til skuespil og mental træning. 

Det hele startede den 30 juni kl. 13 med en times skadesforebyggende træning med Jacob, som er uddannet fysioterapeut, og som har været fysioterapeut for B.1903 hele sidste sæson. Jacob viste en masse øvelser, om hvordan man blandt andet kan styrke musklerne og leddene til at udføre eksplosive ryk, som man jo udfører under en fodboldkamp. Øvelserne var specifikt udvalgt efter de ryk som fodbolddommere typisk laver under en kamp, så de var yderst relevante! Udover det gav han også nogle opvarmningsøvelser og understregede meget, hvor vigtigt opvarmningen er i forbindelse med at undgå skader! Så det blev til en hård, men meget lærerig og god start på træningslejren, og alle fik helt klart noget ud af det, som de kan tage med videre og bruge.

Det skadesforbyggende er en vigtig del af at dyrke sport, men for at dyrke sport skal man også have hovedet med det rigtige sted. Vi fik derfor et oplæg af en konsulent, som kunne forklare os lidt om, hvordan vores hjerne fungerer, og hvordan vi på bedst mulig måde kunne blive ved med at være engageret, og klar på de udfordringer vi nu måtte møde. Hun var rigtig dygtig til, at inddrage fodbolden og dommervirket i hendes oplæg, hvilket gjorde det rigtig relevant for os. Det gav os alle noget vi kunne tage med hjem og arbejde med, så vi kan klare de udfordringer der nu måtte komme i fremtiden.

Vi ved alle hvor vigtigt det er at kunne udtrykke sig med kroppen, når man er ude og dømme. For at vi i talentgruppen kunne blive bedre til netop dette, så havde Darko arrangeret at vi skulle en tur ud i dramaens verden. Udvidende om hvad vi er på vej indtil, følger vi blindt Darko ind i en sal. Her står en dramainstruktør og tager imod os. Efter en kort introduktion til faget var det altså nu vores tur til at hoppe ud i det. Vi skulle spille skuespil hvor rammerne kort blev sat, men vi skulle altså selv med vores ord og handlinger skabe en historie som giver mening uden noget manuskript. Efter vi alle havde prøvet denne del, skulle vi nu skabe en historie udelukkende ved brug af kropssprog. Det var svært når man ikke kan fortælle, men i stedet skal vise overfor publikum og sin makker hvad det er man gerne vil og hvordan uden brugen af ord. Dette kunne vi trække et direkte parallel til når man er inde på banen, og stadion ikke kan høre hvad man siger, så er det altså her ens kropssprog som er det eneste der taler.

Den sidste dag skulle vi ud og vise at formen forsat var på plads. Dette blev gjort med en FIFA-test kort af Darko ham selv. Han kørte træning hårdt. Lige præcis som det skal! Vi var alle glade for at kunne få lov til at stifte bekendtskab med denne form for test, så ved vi hvad vi kan arbejde i mod at skulle kunne.

Alt i alt har træningslejeren givet os i talentgruppen alt fra mentale redskaber til at overkomme svære situationer til at skulle arbejde med vores kropssprog. Vi i talentgruppen er glade for at kunne komme igennem sådan en hård men lærerig uge, vi tager hver i sær mange forskellige men vigtige ting med. Tak til alle der har gjort det muligt!

– KFD’s Talentgruppe

Talentgruppen på træningslejr