Tirsdag d. 6. oktober var talentgruppen samlet for at høre noget om et af de meget diskuterede emner i medierne for tiden. Nemlig hvordan VAR fungerer, og hvordan det er kommet i gang i superligaen herhjemme i Danmark. Men før aftenens tema startede, blev der taget godt imod Andreas som nyt medlem af talentgruppen. Andreas kommer fra Herning, og er lige flyttet til København, og det var første gang, han var med til en samling med talentgruppen.

Efter introduktionen af Andreas havde Kasper Madsen forberedt et program for aftenen, der som sagt handlede om VAR. Kasper forklarede først, hvad intentionen med VAR er, og hvornår det skal gribe ind og ”hjælpe” dommeren. Der blev også forklaret, hvordan det rent teknisk virker, og om hvordan de forskellige VAR-roller fungerer i VAR-bilen. Udover det havde Kasper også forberedt en lille ”prøve”, hvori man skulle sige, hvad der skulle dømmes i de forskellige situationer, og om VAR evt. skulle gribe ind, hvis dommeren ikke dømte dette. Der blev diskuteret meget frem og tilbage, og der blev set en del situationer igennem fra de første tre runder af superligaen.

Det var meget lærerigt og sjovt at få et indblik i denne forholdsvis nye del af dommerverdenen, og der skal lyde en stor tak til Kasper for at komme og give os et indblik i VAR-verdenen.

Categories: Nyheder